27 / 04 / 2024

türk dizisi mobilya ihracatını nasıl etkiliyor

türk dizisi mobilya ihracatını nasıl etkiliyor

MOBSAD Başkanı Bostan: "Türk dizilerinin Orta Doğu dünyasında büyük rağbet görmesi, bu dizilerde kullandığımız mobilyaları, yani Türk mobilyasını tanıtmamıza imkan veriyor" dedi.

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

Türk mobilyacılar Köln'deki mobilya fuarından umutlu!

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen mobilya fuarı hakkında Türk firmalarının temsilcileri, Türk mobilyasının "hesaplı" olan imajını "yüksek kaliteli" olarak değiştirmeyi hedefliyor.

Ikea ilk kez Türk tasarımcıyla çalıştı!

İsveçli mobilya devi Ikea ilk kez bir Türk tasarımcıyla çalıştı. Babası Turkcell’in ilk Genel Müdürü olan 31 yaşındaki Pınar Demirdağ, 2017 koleksiyonu için Ikea’ya masa örtüleri, çarşaflar, tabaklar, tepsiler ve yastıklar tasarladı.

Türk mobilyacılar, Almanya'da İstanbul Mobilya Fuarı'nı tanıttı!

Türk mobilyacılar, Almanya'da İstanbul Mobilya Fuarı'nı tanıttı. MOSDER Başkanı Doğan: "10 milyar dolarlık ihracat hedefimize ancak yeni pazarlarla ulaşabiliriz" dedi.

Türk mobilyacıları İSMOB ile Almanya’da!

Son 2 yıldır dünya genelindeki gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları ile Türk mobilya sektörünün gelişimine öncülük eden TÜYAP, MOSDER ile organize ettiği İSMOB'nın tanıtım çalışmalarının sonuncusunu Almanya'da gerçekleştirdi.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Mobilya ihracatına Türk dizisi dopingi!

MOBSAD Başkanı Bostan: "Türk dizilerinin Orta Doğu dünyasında büyük rağbet görmesi, bu dizilerde kullandığımız mobilyaları, yani Türk mobilyasını tanıtmamıza imkan veriyor" dedi.

Türk mobilya sektörü patent başvurularında Avrupa'da ilk 5'e girdi!

KOBİ'lerin başı çektiği Türk mobilya sektörü tasarım ve patent başvurularında Avrupa'da ilk 5'e girmeyi başardı. İtalya'ya mobilya satan sektör, 10 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.

İsmail Doğan'dan Türk mobilya sektörüne çağrı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.

MOSFED Türk kültürünü anlatan mobilyalar tasarlayacak!

Mobilya Dernekleri Federasyonu, üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir adım attı. 40 üniversitedeki endüstriyel tasarım bölümüyle Türk oturma biçimi üzerine tasarım ürünleri geliştirilecek.

Türk mobilyacılar Hindistan'da mağaza atağına kalktı!

Son 10 yılda mobilya ithalatı 160 milyon dolardan 1.1 milyar dolara sıçrayan Hindistan, Türk mobilya üreticilerinin de gözdesi oldu.

Türk Eximbank mobilya sektörüne olan teşviki artırıyor!

MOSDER, İhracatçıya yönelik uzun vadeli ve uygun koşullu kredilerin Türkiye Mobilya sektörü için büyük avantaj sağladığını ve bu yeni uygulamanın yeni pazarlara ihracatın artırılması yönünde önemli bir adım / girişim olduğuna dikkat çekiyor

Türk mobilyacıları Çin’de dünya basınıyla buluştu!

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından ‘Shangai Furniture China’ya Türkiye’den ilk kez milli katılım gerçekleşti. Fuarda, 10 Türk firması bin metrekarelik alanda ürünlerini sergiledi.

türk dizisi mobilya ihracatını nasıl etkiliyor Haberi

türk dizisi mobilya ihracatını nasıl etkiliyor

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Adnan Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dizilerin Türk mobilyasının tanıtımına katkı sağladığını belirterek, "Mobilya üreticileri, diziler sayesinde Orta Doğu ülkelerine daha fazla ihracat yapmaya başladı" dedi.


Birçok mobilya firmasının dizilere sponsor olduğuna işaret eden Bostan, "Çünkü müşterileri mağazalara, 'Şu dizide gördüğüm köşe koltuğu arıyorum. Sizde var mı' gibi taleplerle gelebiliyorlar. Dizilerde lüks yaşamın daha fazla ön plana çıkarılması, zanaatkar yönü yüksek mobilyaların satışını yüzde 40 artırmış durumda" diye konuştu.


Türk dizileri mobilya sektörüne yaradı

Türk dizilerinin başta Orta Doğu olmak üzere yurt dışında büyük rağbet gördüğünü ifade eden Bostan, şöyle konuştu:


"Türk dizilerinin Orta Doğu dünyasında büyük rağbet görmesi, bu dizilerde kullandığımız mobilyaları, yani Türk mobilyasını tanıtmamıza imkan veriyor. Türk mobilyası deyince akla hemen ihtişamın ön planda...