10 / 05 / 2024

türk işadamları türkmenistan inşaatları

türk işadamları türkmenistan inşaatları

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkmenistan'la Türkiye arasında son derece yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu söyleyerek, son 4 yılda işadamlarıyla 2 milyon kilometreden fazla yol yapıldığını belirtti...

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'da önemli işlere imza attı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok Türk şirketinin Türkmenistan'da önemli işler yaptığının altını çizdi...

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Arap Türk İş Adamları Derneği Kartal Wings'i ziyaret etti!

Arap Türk İş Adamları Derneği [ARTİAD] Başkanı Cemalettin Kerim ve yönetim kurulu üyeleri, Kartal Wings‘i ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı. 

Katar, Türk inşaat firmaları için yeni fırsatlar sunuyor!

Türk iş adamları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile 15-17 Ocak tarihlerinde Katar’ı ziyaret edecek..

Türk iş adamlarına Pakistan'a konut yatırımı çağrısı!

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Türk iş dünyası temsilcilerine tüketim ürünleri, altyapı, enerji, yenilenebilir enerji, ilaç sanayisi, konut ve makine endüstrisi sektörleri için yatırım davetinde bulundu.

Özbekistan'dan Türk işadamlarına davet!

Türkiye’nin inşaat, müteahhitlik, inşaat malzemeleri alanlarında büyük tecrübeye sahip olduğunu belirten Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov, Türk işadamlarını YİD projelerine davet etti..

Bahreyn, Türk iş adamlarını yatırıma çağırdı!

Bahreyn, Türk iş adamlarını ticaret ve yatırıma çağırdı. Bahreyn Ticaret Odası’nın davetlisi olarak önümüzdeki ay Türkiye'den geniş bir iş adamı Bahreyn'e gidecek.

Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor!

Türkiye’de son 15 yılın en gözde yatırım alanı turizm oldu. Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor.

Türk işadamları yurtdışında arazi alıyor!

Türkiye'deki tarım politikası tartışması iş adamlarını yurt dışında yatırım yapmaya itti. Birçok ülkeden arazi alan yatırımcılar gayrimenkul ve turizm yatırımına yöneldi.

Türk işadamları için Nepal'de yatırım fırsat

Nepal Yatırım Zirvesi gerçekleşti. Zirvede, Türk işadamları için yatırım fırsatları anlatıldı. 7 proje öne çıktı.

Türk işadamlarına, Filistin'de anahtar teslim fabrika!

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından ekonomi cephesi hareketleniyor. Filistin’e istihdam da sağlayacak Cenin'de Türk işadamları anahtar teslim fabrikalar alarak, Made in Filistin markasıyla üretim yapacak.

türk işadamları türkmenistan inşaatları Haberi

türk işadamları türkmenistan inşaatları


Türkmenistan'ın milli günü dolayısıyla Ankara Swiss Otel'de verilen resepsiyona, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı. Resepsiyonda konuşan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve tebriklerini getirdi. Türkmenistan'la Türkiye arasında son derece yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu kaydeden Bakan Çağlayan, son 4 yılda işadamlarıyla 2 milyon kilometreden fazla yol yaptığını belirterek, en çok gittiği ülkelerden birinin de 'ata vatanımız' Türkmenistan olduğunu söyledi.


Çağlayan, Türkmenistan'ın müteahhitlik sektörü açısından önemine dikkati çekerek, şu açıklamalarda bulundu: "Şimdi Türk iş dünyasını Türkmenistan'da sadece müteahhitlik yapan değil, Türkmenistan'ın sanayisinin, ekonomisinin kalkınmasında dış ticaretinin gelişmesinde ata vatan olarak bildiğimiz Türkmenistan'da yatırıma davet ettik." 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasında Türkmenistan ile Türkiye'nin kalplerinin birlikte attığını vurguladı. Yıldız,...