19 / 04 / 2024

türk müteahhit şirketleri yurtdışı

türk müteahhit şirketleri yurtdışı

Türk firmalarının Türkmenistan'da bu yıl aldıkları işlerin bedeli şimdiden 2012 yılını geçti. Türk şirketleri geçen sene Türkmenistan'da 4 milyar" 900 milyon dolarlık proje alırken, bu sene ilk altı ayda üstlenilen projelerin bedeli 5.5 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün 127 farklı ülkede, 10 binden fazla sayıda ve 400 milyar doların üzerinde proje üstlendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu ülkeler arasında Endonezya'nın yer almadığını, Türk müteahhit ve müşavir firmalarının bu ülkede daha çok yer almasını beklediklerini belirtti.

Türk müteahhitlere Moldova'da güven tam!

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit firmalarının Moldova'da gerçekleştirdikleri projelerde kaliteli ve zamanında iş yapma konusundaki bilinirlikleri ve güvenirlikleri yüksek" dedi...

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Nipper, Ortadoğu'ya Türk müteahhitlerle açıldı!

4 milyar dolar cirosuyla dünyanın en büyük pompa şirketleri arasında yer alan Grundfos’un CEO’su Nipper, “Türkiye bizim için özel bir pazar. Ayrıca Türk müteahhitleriyle birlikte büyük pazara ulaşabiliyoruz” dedi.

Avrasya pazarına Türk müteahhit damgası!

2018'de yurt dışında 19,4 milyar dolarlık proje üstlenen Türk müteahhitleri bu projelerin yüzde 46'sını Avrasya bölgesinde hayata geçirdi.

Türk inşaat şirketleri dünyayı fethetti!

Türk inşaat şirketleri 1972'de ilk adımını attığı yurt dışında 30 yıl boyunca 200 milyar dolarlık işlem hacmi yapmıştı. 15 yılda iş yapılan ülke sayısını neredeyse ikiye katlayan Türk firmalar, gelirlerini ise yılda 30 milyar dolara kadar çıkardı.

Türk müteahhitleri yurt dışında 325 milyar dolarlık inşaat yaptı!

Türk müteahhitlerinin yurt dışında 2002'den bu yana 325 milyar dolara yakın inşaat yaptıklarına dikkati çeken Elitaş, "Bugün dünyada faaliyet gösteren, sayısal olarak müteahhit hizmetlerine baktığımızda, Türkiye ikinci, ciro olarak dünyada sekizinci sırad

Türk müteahhitlerin gözü İran'da!

İRAN’a uygulanan ekonomik ambargonun sona ermesi Türk müteahhitler için yeni bir pazar kapısı açtı. Libya, Irak ve Rusya pazarında zorlanan Türk inşaat şirketleri İran’da yeni iş fırsatları kovalayacak.

Türk inşaat şirketleri yeni adres olarak Azerbaycan’ı seçti!

Yabancıya gayrimenkul satışını arttırmak isteyen Türk inşaat şirketleri yeni pazar arıyor. Müteahhitlerin Ortadoğu’dan sonraki adresi Azerbaycan oldu. Bu yıl ilk kez Bakü’de düzenlenen Azerbaycan Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na 38 şirket katıldı.

türk müteahhit şirketleri yurtdışı Haberi

türk müteahhit şirketleri yurtdışı

En son Çalık Holding'e bağlı Çalık Enerji Şirketi'nin 545 milyon dolara yapacağı Akbuğday ve Derveze doğalgaz türbinli elektrik santralleriyle Türk firmaları bu ülkede ilk altı ayda toplam 31 proje üstlendi. Türkmenistan'ı adeta yeniden imar eden Türk şirketleri bu ülkede şimdiye kadar hastaneler, elektrik santralleri, idari binalar, konut, köprü, gemi, tatil merkezleri, otel, petrol platformu, elektrik nakil hatları, at çiftliği gibi yüzlerce projeyi hayata geçirdi. Türkmenistan'da üstlendiği büyük projelerle ismini duyuran Polimeks İnşaat şirketinin 2 milyar 253 milyon dolara aldığı Aşkabat Havaalanı inşaatı projesi, Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında bir kalemde aldığı en büyük proje olarak kayıtlara geçmişti. Daha önce bu ülkede 6 adet doğalgaz türbinli elektrik santrali inşa eden Çalık Enerji şirketi ise bu sene aldığı işlerle birlikte bedeli toplam...