25 / 04 / 2024

türk otel zincirleri

türk otel zincirleri

11 Türk otel zinciri Maldivler'den ABD'ye, Rusya'dan Mısır'a kadar dünyanın 17 farklı ülkesinde 34 otel ile faaliyet gösteriyor. 12 Türk otel markası daha yurtdışı planları yaparken bu sayının artması bekleniyor...

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

Moldova'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı!

Moldova Yatırım Ajansı Direktörü Rodica Verbeniuc, Türk yatırımcıların Moldova'da özellikle otel ve inşaat endüstrilerinde başarılı hikayelere imza attığını söyleyerek yatırım çağrısı yaptı.

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Bülent Ersoy evine Türk hamamı yaptıracak!

Bülent Ersoy, önceki akşam Yalova'daki Terma City Otel'de sahneye çıktı. telin 650 metrekarelik ultra lüks kral dairesinde ağırlanan Ersoy, "Bugün burada Türk hamamına girdim. Ben de evime Türk hamamı yaptıracağım" dedi...

Türk Hava Kurumu Tayyare Evleri’nin peşinde!

Türk Hava Kurumu (THK), Laleli’deki otel olarak kullanılan Tayyare Evleri’ni geri almak için Odeabank ve Keskin Holding’le görüşmelere başladı. 

ABD'li gayrimenkul şirketleri Türk ortaklar arıyor!

Amerikan gayrimenkul şirketleri, ofis, otel ve ya konut yatırımlarını hayata geçirmek için Türk ortaklar arıyor. ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle, ABD’nin gelecek vadeden bölgelerinde gayrimenkul projeleri inşa edilecek.

Türk şirketinin Budva’daki otel projesine engel!

Karadağ’ın en önemli tatil merkezlerinden olan Budva’ya yatırım yapmak isteyen Türk şirketine belediye engel oldu.

Senegal'i Türk müteahhitleri inşa ediyor!

Türk firmaları tarafından inşa edilen havalimanı, kongre merkezi, spor kompleksi, otel ve fuar merkezleri ile Senegal'in başkenti Dakar, Afrika kıtasında yıldızı oldu.

Türk Firması Summa Senegal'de fuar merkezi açtı!

Türk Firması Summa İnşaat Senegal'in başkenti Dakar'ın Diamniadio bölgesinde yaptığı Kongre Merkezi, havalimanı, otel ve spor kompleksi gibi önemli yapıların arasına bir yenisini daha ekleyerek Fuar Merkezini hizmete açtı. 

Türk yatırımcılar İran'da otel inşa edecek!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Esger Monsan yaptığı açıklamada Türk yatırımcıların İran'da 10 otel inşa edeceğini söyledi.

300 Türk firması Belarus’ta konut ve otel inşa ediyor!

Belarus’ta yaklaşık 300 civarında Türk firması ve yatırımcısı bulunduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, ağırlıklı olarak Türk yatırımcılarının konut ve otel inşaatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor!

Türkiye’de son 15 yılın en gözde yatırım alanı turizm oldu. Türk iş adamları 24 ülkede 56 otel işletiyor.

Katar'da ilk tercih Türk mobilyası!

''MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Katar'da Türk mobilyasına gösterilen ilginin arttığını vurgulayarak, "Şu anda Katar'daki lüks otel ve rezidanslarda, bütün projelerde artık birinci tercih Türk mobilyasıdır." dedi.

türk otel zincirleri Haberi

türk otel zincirleri

Türkiye turizmine yön veren 25'in üzerinde yerli otel zinciri bulunuyor. Bunların içinde Türkiye'de edindikleri tecrübeleri yurtdışına taşıyanlar da var. 11 Türk otel zinciri Malpler'den ABD'ye, Rusya'dan Mısır'a kadar dünyanın 17 farklı ülkesinde 34 otel ile faaliyet gösteriyor. 12 Türk otel markası daha yurtdışı planları yaparken bu sayının artması bekleniyor. 


Dünya Turizm Örgütü'nün (WTO) verilerine göre, Türkiye dünya turizminde 35,7 milyon turist sayısıyla altıncı sırada yer alıyor. Birbiri ardına Türkiye'ye gelen yabancı devlerin yanı sıra art arda açtıklan otellerle büyüyen 25'in üzerinde yerli otel zinciri de pazarda boy gösteriyor. İç pazarda olduğu kadar yurtdışında da etkinliğini gittikçe artıran yerli zincirler var. Bunlardan 11 Türk otel zinciri, Ukrayna'dan Libya'ya kadar dünyanın 17 ülkesinde 34 oteli ile faaliyet gösteriyor. 


16 oteli ile Türkiye dışında...