17 / 04 / 2024

Türk Serbest Mimarlar Derneği izmir depremi

Türk Serbest Mimarlar Derneği izmir depremi

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

CSO Konser Salonu açılışı: Yapılarda mimarın rolü!

Türk Serbest Mimarlar Derneği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları ile ilgili açıklama yaptı.

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden İzmir depremi açıklaması!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Libya'nın imarında Türk mühendis ve mimarlarına stratejik rol!

Ticaret Bakanlığının Libya'da iş yapan Türk şirketlerinin yarım kalan projelerini tamamlayabilmeleri ve yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için yürüttüğü yoğun görüşme trafiği ve varılan mutabakatlar meyvelerini vermeye başladı.

Türk mimarlardan şehirlerde değişim önerisi!

Koronavirüs salgınıyla birlikte büyük şehirlerde ‘riskin daha yoğun’ olması, şehir çeperlerinde yeni hayat kurmak isteyenlerin sayısını artırdı. Türk mimarlar, kırsala dönüşün arttığını belirtti ve yeni şehir sistemine ilişkin detayları paylaştı...

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk müteahhitler ASEAN bölgesini yakından takip ediyor!

IMF’ye göre 2050’de dünyanın ilk beş ekonomisinden biri olacak Endonezya hızla büyüyor. Türkiye’ye vize uygulamayan ülkeyle Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri sürüyor. Başta müteahhitler olmak üzere Türk firmaları için büyük fırsatlar var...

Taşkent'in tasarımı Türk mimarlara emanet!

Orta Asya'nın en eski ve büyük şehirlerinden Taşkent'in yeniden imarına ilişkin çalışmalar Türk mimarlar tarafından yapılıyor.

Türk Serbest Mimarlar Derneği izmir depremi Haberi

Türk Serbest Mimarlar Derneği izmir depremi

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Türkiye maalesef son olarak İzmir depremiyle tekrar derinden sarsılmıştır. Yıllardır devam eden depremler, deprem sonrası yıkımlar, can kayıpları büyük acılara ve ekonomik kayıplara sebep olmaktadır.

Depremin neden olduğu zararların kader olmadığını hepimiz bilmekteyiz.

Hiçbir şehrimizde, insanlarımızın hayatlarına, sağlığına mal olmayacak şekilde, gelişmiş ülkelerde meydana gelen örneklerinde olduğu gibi maddi, manevi kayıplar ve acılar yaşanmadan atlatılsın istiyoruz.

İzmir depremi şehirlerin ve yapıların tasarım ve imalat sürecinde gerekli planlama, denetim ve önlemlerin hassasiyetle alınmasının mevcut yapılaşma koşullarının ve yapı stoğunun çok ciddi ve en hızlı biçimde sağlıklı hale getirilme zorunluluğunun önemini acı bir şekilde bir kez daha hatırlatmıştır. Yapıların doğal afetler esnasında ve sonrasında kullanıcılarının yaşamına zarar...