26 / 04 / 2024

türk yatırımcıların ev aldığı kentler

türk yatırımcıların ev aldığı kentler

Knight Frank’in raporuna göre, 2017’de lüks evlerde fiyat artışı enflasyonun gerisinde kalınca Türk yatırımcılar da Avrupa gayrimenkul pazarına yöneldi.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Mevduat faizleri borsaya rakip olma yolunda! Yatırımcıların kafası karıştı! Faizler daha da yükselebilir

Geçtiğimiz sene mevduatta bekleyen yatırımcılar, borsa yükselişe geçince tercihini değiştirmeye başladı. Özellikle son yılda borsada kar eden yatırımcıların kafası karıştı. 

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

türk yatırımcıların ev aldığı kentler Haberi

türk yatırımcıların ev aldığı kentler


İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, lüks konut piyasasındaki fiyat gelişmelerini yansıtan PIRI 100 Endeksi 2017 verilerini yayınladı. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, konuyla ilgili hazırlanan raporda İstanbul için yüzde 5 ile Ortadoğu'da fiyatların en çok arttığı kent oldu ancak enflasyon geçen yıl yüzde 11.92 yükseldiği için konut fiyatları reel olarak geriledi” değerlendirmesi bulundu. 100 şehri kapsayan endekste bir önceki yıl yüzde 8.40'lık fiyat gerilemesiyle 96'ncı sırada yer alan İstanbul, 31'inci sıraya yükseldi. Yurtiçi piyasalardaki türbülans sebebiyle Türk zenginlerinin yurtdışı gayrimenkul yatırımlarını artırdığına dikkat çekilen raporda, “Türklerin lüks konut piyasasında en aktif olduğu kentler Paris ve Berlin” açıklaması da yer aldı.

ÇİN ZİRVEDE

Geçtiğimiz yıllarda PIRI 100 Endeksi'nin ilk 10'una damga vuran Çin'den bu yıl zirvede sadece...