27 / 04 / 2024

Türkbank\'ın eski sahibi Korkmaz Yiğit

Türkbank\'ın eski sahibi Korkmaz Yiğit

TMSF, Türkbank'ın eski sahibi Korkmaz Yiğit ile imzalanan protokolü dün feshetti. 554 milyon dolar borcu olan Yiğit'in iki inşaat firması Fon tarafından devralındı.

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Garanti BBVA Bankası'nın yeni sahibi bakın kim oldu! Türk bankacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti

Türk bankacılık tarihinin en büyük hisse alımında sona gelindi. Garanti BBVA Bankası'nın büyük hissesi İspanyol BBVA'ya geçti. Geri alım ile birlikte bankanın fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde 17'nin altına düştü. Bankanın hisseleri son 15 işlem gününde 15 TL civarında işlem gördü.

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Okan Kemal Kitapçı ve eski eşi arasında villa krizi!

Ender Çikolata’nın eski sahibi Okan Kemal Kitapçı ile eski eşi Jülide Dinç, arasında villa krizi yaşanıyor. Jülide Dinç Tarabya'daki villanın yüzde 50'sinin kendisine ait olduğunu öne sürerek Kitapçı'ya dava açtı. 

Gebze'deki Honda fabrikasının yeni sahibi belli oldu!

Uzun senelerdir Türkiye’de üretim faaliyeti gerçekleştiren Japon üretici Honda’nın Gebze’de bulunan fabrikasının yeni sahibi Habaş Topluluğu oldu.

Beşiktaş’ın eski yıldızı Dusco Tosic eşine 19 milyon liralık ev aldı!

Beşiktaş’ın eski yıldız ismi Dusco Tosic eşi Jelena Karleusa ile arasındaki buzları eritmek için kesenin ağzını açtı. Sırp futbolcu, eşine barışma hediyesi olarak Sırbistan’da 2 buçuk milyon euro’luk bir villa satın aldı.

Türkler Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu!

Türkler, Kamboçya’daki Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu. Bölgede ulaşımdan işletmelere kadar her şeyle Türkler ilgilendi. 7 bin 900 kilometre uzaklıkta bulunan yer ‘Türk adası’ olarak biliniyor.

Dumankaya'nın eski sahipleri FETÖ davasında yargılanıyor!

"Himmet" adı altında topladıkları paraları FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla, TMSF yetkililerinin kayyum atandığı Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam ediliyor...

Vadistanbul uluslararası bir ödülün daha sahibi oldu!

HERMES’ten 9 ödülle birden dönen Vadistanbul AVM, uluslararası bir ödülün daha sahibi oldu. Vadistanbul, “Highly Commended” (Yüksek Derecede Tavsiye Edilir) ödülüne layık görüldü..

Faiz ekonomik alanda her türlü kötülüğün anası babası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizle ilgili olarak faizi ekonomik alanda her türlü kötülüğün anası babası olarak gördüğünü kaydetti.

Selimoğlu İnşaat'ın eski yöneticileri serbest bırakıldı!

Selimoğlu İnşaat'ın eski yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturmada karar az önce çıktı. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin tamamını adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. 

Selimoğlu İnşaat'ın eski yöneticilerine gözaltı!

Selimoğlu İnşaat’ın eski CEO’su K. C. U. ile şirketin eski yöneticileri Y. O.U. N. T., A. Z., İ. G. gözlatına alındı...

Dumankaya İnşaat'ın sahiplerine FETÖ fezlekesi!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Dumankaya İnşaat'ın eski sahibi ve ortakları bulunan 125 şüpheliye yönelik fezleke hazırlandı.

Türkbank\'ın eski sahibi Korkmaz Yiğit Haberi

Türkbank\'ın eski sahibi Korkmaz Yiğit

TMSF, Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) sonra Türkiye'nin en büyük müteahhidi oldu. Türkbank'ın eski sahibi Korkmaz Yiğit'in inşaat şirketlerini devralan TMSF, geçen yıl imzalanan protokolü de feshetti. Fon, 'konut yaparak borçlarını ödemeyi' taahhüt eden Yiğit'in başlattığı 'Yeni İstanbul Projesi' kapsamında inşasına başladığı 50 bin konutu da Fon tamamlayacak. Fon'un üstlendiği diğer konut projeleri arasında, Interbank'ın eski sahibi Cavit Çağlar'ın Bursa'daki 15 bin konutluk Yeşil Şehir Projesi de bulunuyor. İstanbul Bayramoğlu, Zeytinoğlu ve Osmaniye konut projeleri de bulunuyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Korkmaz Yiğit'le imzaladığı protokolü feshetti. Yiğit'in, konut yaparak borçlarını kapatma taahhüdü ile imzalanan protokolde ön görülen ödemelerin yerine getirilmediği bildirildi. Fon, 2006 yılında imzalanan protokolün gereği yerine getirilmediği için Grup hakkında yasal takip kararı aldı....