23 / 04 / 2024

TÜRKÇİMENTO Genel Kurulu 2021

TÜRKÇİMENTO Genel Kurulu 2021

Çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO tarafından, 2020 Faaliyet Yılı 63. Genel Kurulu, Ankara’da düzenlendi. Genel Kurula sektörün yüzde 94’ünü temsil eden çimento üreticileri katılım gösterdi. 

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

TÜRKÇİMENTO Anadolu buluşmaları için geri sayım başladı! Sektörün önemli isimleri tek çatı altında toplanıyor

TÜRKÇİMENTO'nun her yıl düzenlendiği “TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları” etkinliğinin yedincisi için geri sayım başladı.

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Muhiddin Şahin, Türkiye'de senelik olarak toplanda 3 milyon ton şeker tüketildiğini kaydederek, "Bu yıl ülkemizin ihtiyacından bir miktar daha çok üretimimiz mevcut. Türkşeker olarak yıllık 1 milyon 100 bin ton şeker üretiyoruz." diye konuştu.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret zammı için tarih verdi: ''Belli bir noktaya geldik''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak olan ara zamma ilgili Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Başkan Atalay, görüşmenin ardından yeni asgari ücret için tarih verdi. İşte detaylar...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak, "İlk kez TÜRK-İŞ'in tarihinde ne istediysek hepsini aldık" ifadelerini kullandı.

TÜRKÇİMENTO üyelerinin çimento üretimi yılın ilk dört ayında göre yüzde 11,9 azaldı!

TÜRKÇİMENTO üyelerinin toplam çimento üretimi 2022'nin ilk dört ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,9’luk azaldı. İşte detaylar...

TÜRKÇİMENTO'nun acı günü! İnci Konukoğlu vefat etti!

TÜRKÇİMENTO Birliği Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu'nun annesi İnci Konukoğlu hayatını kaybetti.

Asgari Ücret'te Türk-İş'in kırmızı çizgisi 4 bin TL!

Şu ana kadar 2022 yılı asgari ücretinin ne olması gerektiği ile ilgili olarak herhangi bir rakam telaffuz etmeyen Türk-İş'ten konu ile ilgili ilk açıklama geldi. Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, "Kırmızı çizgimiz 4 bin TL'dir" dedi.

TÜRKÇİMENTO ve ÇEİS'ten çimento fiyatları açıklaması!

Çimento sektörünün çatı kuruluşları TÜRKÇİMENTO ile Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), çimento fiyatlarıyla ilgili medyadaki tartışmalar ve çimento endüstrisinde meydana gelen maliyet yükselişleri üzerine kamuoyunu bilgilendirmek için ortak bir açıklama gerçekleştirdi. 

TÜRKÇİMENTO'nun ilk sanal fuarı 20 Nisan'da başlıyor!

Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, 20-21 Nisan 2021 tarihlerinde çimento sektörünün ilk sanal konferans ve fuarı DIGITALCEM’i gerçekleştiriyor. 

TÜRKÇİMENTO Genel Kurulu 2021 Haberi

TÜRKÇİMENTO Genel Kurulu 2021

Çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO tarafından, 2020 Faaliyet Yılı 63. Genel Kurulu, Ankara’da düzenlendi. Genel Kurula sektörün yüzde 94’ünü temsil eden çimento üreticileri katılım gösterdi. 

Genel kurul toplantısının açılışında açıklamalarda bulunan TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, şunları söyledi:

“Projelerimiz ile hem sektörümüzü destekleyecek hem de koyacağımız vizyonla üyelerimizin gelişimine öncülük edeceğiz. Ülkemizin kuruluşundan bu yana sürdürdüğümüz milli beraberlik anlayışıyla, ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz.”

Her sene Şubat'ta düzenlenen Genel Kurulunu bu sene koronavirüs salgını sebebiyle ertelemek zorunda kaldıklarına dikkat çeken TÜRKÇİMENTO Başkanı Yücelik, 2020'nin ülkemizde ve dünyada olumsuz anlamda ilklere sahne olduğuna vurgu yaptı ve sektöre ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Türk çimento sektörü olarak biz de 2020 yılında zorlu koşullar altında faaliyetlerimizi sürdürdük. Üst üste daralma yaşadığımız yılların ardından...