16 / 04 / 2024

Türkiye 2015 yılı büyüme

Türkiye 2015 yılı büyüme

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Umut Halaç, Türkiye'nin, ihracatta düşüş, işsizlik, ekonomide daralma gibi sorunlara karşı yüzde 5'in üstünde bir büyüme performansı sergilemesinin şart olduğunu kaydetti.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüme gösterdi.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğü 16.2 milyara ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılı bütçesinin görüşmelerinde Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğünün bugün itibariyle 16.2 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü.

Türkiye Finans Katılım Bankası kira sertifikası ihraç büyüklüğü yüzde 97 arttı!

Türkiye Finans Katılım Bankası, 11 Şubat 2020 tarihinde KAP'a yaptığı yazılı açıklamada yatırım enstrümanlarından biri olan kira sertifikası ihraç büyüklüğünü yüzde 97 arttırdığını bildirdi...

Türkiye büyümede Avrupa ülkelerini solladı!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği yüzde 0,9'luk büyüme hızıyla Avrupa ülkeleri arasında Almanya, İtalya ve Norveç'i geçti.

Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın ilk kar payı oranı yüzde 18,02!

Faaliyete başlayan Türkiye Emlak Katılım Bankası, aylık brüt kar payı oranlarını açıkladı. 21 Mart 2019'da faaliyete başlayan bankanın ilk 1 aylık kar payı oranı yıllık bazda brüt yüzde 18,02 olarak açıklandı...

10 büyük projenin 6'sı Türkiye'de yapılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde dünyanın gidişatına yön veren 10 büyük projenin 6'sı Türkiye'de yapılıyor. Bundan memnun olmamak, mutlu olmamak mümkün değil" dedi.

Türkiye büyümede dünya lideri!

Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde çift haneli büyüme oranını yakalayarak Avrupa Birliği (AB), G20 ve OECD ülkelerine fark atarak lider oldu. 

Suma Chakrabarti: Türkiye bu yıl bizim için 1 numara olacak!

"Türkiye, 2017 yılında da bizim için 1 numara olacak" diyen Avrupa İmar ve Kalkınma Başkanı Suma Chakrabarti, geçen yıl 1.9 millyar Euro ile en fazla yatırımı Türkiye’ye yaptıklarını ifade etti.

Türkiye 2015 yılı büyüme Haberi

Türkiye 2015 yılı büyüme

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise, "En büyük ihracat partnerimiz Euro bölgesinin toparlanamaması. Rusya'da yaşanan ekonomik sıkıntıların, ihracat, inşaat ve turizm açısından olumsuz yansımaları. İşsizliğin artmasını ülkemizi bekleyen önemli riskler olarak sıralayabiliriz" dedi. 


Habertürk...