16 / 04 / 2024

Türkiye Deprem Tehlike Haritası nedir

Türkiye Deprem Tehlike Haritası nedir

1 Ocak'ta yürürlüğe giren "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile birçok ilin deprem tehlikesi değerinin değiştirdi. 23 yıl sonra değişen değer binaların inşa edileceği yerleri belirliyor.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

SON DAKİKA: Büyük deprem riski! Evimin altından fay geçiyor mu? Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde bulunuyor!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması sayesinde, herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Deprem riski sorgulama işlemi için ise, adrese özel sorgulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!

Bugün Türkiye’nin farklı bölgelerinde peş peşe deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Konya’da 5,0, İzmir’de 3,9 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından şimdi de Erzurum’da 4,1 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşlar en az deprem riskli illeri sorguluyor. Peki, en az deprem riski olan iller hangileri? İşte detaylar...

Buralarda oturanlar acil bilmeli! 7.5'in üzerinde deprem...Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde! Şimdi açıklandı!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması ile herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolayca öğrenilebiliyor. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Türkiye Deprem Tehlike Haritası nedir Haberi

Türkiye Deprem Tehlike Haritası nedir

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile birçok ilin deprem tehlikesi değerinin değiştiğini belirtti. Özmen,  yeni veri ve bilgiler ışığında birçok ilin deprem tehlikesi değerinin düştüğünü, bir kısmının da yükseldiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özmen, Türkiye'de bu zamana kadar meydana gelen depremler ve "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de son 119 yıldır hasara neden olan 284 deprem meydana geldiğini söyleyen Doç. Dr. Özmen, bunların 23'ünün 7 ve 7'den daha büyük şiddetli depremler olduğunu kaydetti.

"Ülkemizde neredeyse her 4, 5 yılda bir 7 veya 7'den daha büyük şiddette depremler oluşmuştur." diye konuşan Özmen, şu açıklamalarda bulundu:

"En son Van'da 2011 yılında meydana gelen...