25 / 04 / 2024

türkiye depreme hazır mı

türkiye depreme hazır mı

Geçtiğimiz kış Elazığ'da meydana gelen ve önceki gün İzmir'de meydana gelen şiddetli depremler Türkiye'nin depreme ne kadar hazır olduğu sorularını yeniden gündeme getirdi. Peki, ülkemiz depreme ne kadar hazır? İşte depreme yönelik yapılan anket ve çıkan sonuçları...

Türkiye'deki 1,5 milyon konut beş yılda dönüştürülecek!

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye'nin depreme hazır olup olmadığı konuşulmaya başlandı. Depremle birlikte, Türkiye'nin kentsel dönüşüm ihtiyacı ve 1,5 milyon konutun acil dönüştürülmesi gerektiği açıklandı...

Türkiye 16 yıl sonra da depreme hazır değil!

17 Ağustos Depremi’nin 16. yıldönümü vesilesi ile Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık tehlikenin sanılandan daha büyük olduğuna ve üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ‘deprem bilinci’ oluşturulamamasına dikkat çekti.

Türkiye'de 7 milyon çatı depreme hazır değil!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği M. Nazım Yavuz, Türkiye'de yaklaşık 7 milyon çatının standartlara uygun olmayan geleneksel yöntemlerle yapıldığını, bunların büyük bölümünün depreme karşı güven vermediğini belirtti.

THBB uyarıyor! Türkiye’de yeni deprem faciaları olmasın!

Düzce’nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti.

Depremin 15'inci yıl dönümünde dönüşüm ne oldu?

1999 Marmara depreminin ardından 15 yıl gibi uzun bir süre geçti. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremden geriye yürek burkan fotoğraflar kaldı. Peki, geçen 15 yıllık süre zarfında neler yapıldı? Çürük yapılar yenilenebildi mi?

Tamer Kumkale: Depremde tedbir almamak katliama ortak olmaktır!

O gün yıkılan şehirlerde depremin fiziki yıkıntıları tamamen kalktı ve her şey eskiye döndü. Ama deprem coğrafyasında bulunan ülkemizde Düzce, Bingöl ve diğer pek çok felakette benzeri acıları yeniden yaşadık.

Binaların yüzde 45'i depreme hazır değil!

Yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, 20 milyon konutun yüzde 45'i "sağlıksız" diye ifade edildi. Cafer Kara depremlerin oluşturacağı hasarları azaltmanın en etkin iki yolunun depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğunu söyledi.

Ayhan Emekli: Depreme 15 yıl daha yaklaştık!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ayhan Emekli, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden Türkiye'nin ders aldığını söylenemeyeceğini, 15 yıl sonra olası bir depremde aynı görüntülerle karşılaşılacağını söyledi.

Yavuz Işık: Türkiye depreme hazırlıkta ilerleme kaydetti!

THBB açıkladı: Türkiye depreme hazırlıkta ilerleme kaydetti ancak daha yapacak çok iş var Dile kolay; 20 bine yakın can kaybına, yol açan Marmara depreminin üzerinden tam 15 yıl geçti.

Türkiye Hazır Beton Birliği soruyor: Türkiye depreme hazır mı?

Deprem kuşağında olan ülkemizde çok sayıda insanımızı kaybettik. Bu nedenle Türkiye Hazır Beton Birliği, ‘deprem’ ile yaşamayı öğretmek, kaliteli yapılaşma bilincini aşılamak ve hayat kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor...

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Dolarda depreme hazır olun! Uzman isimden korkutan tahmin

Ekonomist Alaattin Aktaş, bu tarih aralığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. 4 gün sonra dolarda depreme hazır olun! İşte dolar kahininin korkutan tahmini...

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Türkiye Kömür İşletmeleri, İzmir'in göbeğindeki o arsayı satışa çıkardı! İşte ihale tarihi!

Türkiye Kömür İşletmeleri İzmir'deki arsasını satışa çıkardı. Taşınmaz İzmir'in Konak ilçesinde Halkapınar Mahallesi'nde konumlanıyor. 

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

İstanbul 7.5 şiddetindeki depreme hazır mı?

"İstanbul’da olası bir depreme hazır mıyız? Lojistik altyapısı yeterli mi? Ne kadar hasar ile karşılaşılır? Öncelikli eylem planımız hazırlandı mı?" İşte bu soruların yanıtları...

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

türkiye depreme hazır mı Haberi

türkiye depreme hazır mı

Türkiye'de son bir yıl içerisinde meydana gelen depremler çok sayıda can kaybına ve bina yıkımına neden oldu. Yaşanan bu kayıplar Türkiye'nin büyük depremlere ne kadar hazır olduğu sorularını yeniden akıllara getiriyor. Türk Emlak Haber Ajansı tarafından bin 550 kişi ile yapılan anket sonuçlarına göre vatandaşlar, devletin afetler olmadan önce yapılan çalışmalarını yetersiz buluyor. Ankete katılanlara yöneltilen sorular ve katılımcıların cevapları şu şekilde;


1.Yaşadığınız binanın depreme dayanıklı olduğunu düşünüyor musunuz?

Bu soruya verilen cevapların yüzde 53’ü hayır olurken, yüzde 47’lik kesim evet olarak görüş belirtti.

2.Depremden sonra yaşananlar unutulur mu? Yoksa ders çıkarılır mı?

Katılımcılar bu soruya yüzde 56 oranında unutulmaz oyu kullanırken, yüzde 44’lük kesim unutulur olarak görüş belirtti.

3.İstanbul depreme hazır mı?

Ankete katılan vatandaşların yüzde 98’i  hazırlıksız olduğu yönünde görüş bildirirken, İstanbul...