26 / 04 / 2024

Türkiye 16 yıl sonra da depreme hazır değil!

Türkiye 16 yıl sonra da depreme hazır değil!

17 Ağustos Depremi’nin 16. yıldönümü vesilesi ile Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık tehlikenin sanılandan daha büyük olduğuna ve üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ‘deprem bilinci’ oluşturulamamasına dikkat çekti.



17 Ağustos Depremi’nin 16. yıldönümü vesilesi ile Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık bir açıklama yaptı.


Tehlikenin sanılandan daha büyük olduğuna ve üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ‘deprem bilinci’ oluşturulamamasına dikkat çeken Işık, kentsel dönüşüm çalışmalarının deprem araştırmalarına uygun olarak hızlanması gerektiğini vurgulayarak KGS belgeli kaliteli hazır beton kullanımının depremde birçok hayat kurtaracağını söyledi. Işık, yaptığı açıklamada şöyle dedi:


“Öncelikle 17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Türkiye nüfusunun yüzde 95’i deprem bölgelerinde yaşıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan risk tespiti ve yıkımlarda İstanbul başı çekiyor. İstanbul’da 27 adet ‘riskli alan’ var. 

Şehirde bugüne kadar maalesef riskli binaların yaklaşık yüzde 15’i yenilenebildi. Bunun yanısıra neredeyse depreme dayanıksız bina sayısı 7 Milyon. Depremle ilgili yapılan açıklamalar ise büyük depremin çok da uzak olmadığını gösteriyor. Bu da işin aciliyetini gösteriyor.” 



Geri Dön