26 / 04 / 2024

türkiye dönüşmesi gereken konut sayısı

türkiye dönüşmesi gereken konut sayısı

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, deprem bilincinin artışına katkı sağlanmasının amaçlandığı 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında önemli açıklamalar yaptı.

1.5 milyon konut acil dönüşecek!

Getirilen yeni kolaylaştırıcı uygulamalarla birlikte kentsel dönüşüm, inşaatın yeni dinamosu olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun dönüştürülmesi için düğmeye bastı. Hedefe göre 5 yıl içinde 1.5 milyon konut acil olarak dönüşüm yaşayacak.

Türkiye'de dönüşmesi gereken 6.5 milyon konutun maliyeti yüksek!

Tamer Saka, "Ülkemizin deprem kuşağında yer alması, yapılan konutların kalitesini daha da önemli hale getirmekte. Bu bağlamda, hem vatandaşlarımızın güvenli yapılarda yaşamasını sağlamak hem de doğal afetlerde yaşanan kayıpları en aza indirmek en önemli önceliklerimizden" dedi. 

Türkiye genelinde 1 milyon 410 bin konut dönüştü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak son 18 yıldaki hizmetlerimizle şehirlerimizin çehresini değiştirdik" dedi. Karaaslan, "Bugüne kadar Türkiye genelinde 1 milyon 410 bin konutun dönüşümü

Türkiye'de acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'de acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut var" dedi.

Murat Kurum: Dönüşmesi gereken 5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Deprem ülkesiyiz. Ülkemizin her yerinde dönüşmesi gereken yaklaşık 5 milyon konut var. Bu konutları, öncelik sırasına göre tüm ilçelerde tüm şehirlerimizde dönüştüreceğiz." diye konuştu.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Kartal, Kağıthane ve Basın Ekspres’in birleştiği 'Altın Üçgen' dönüştürülmeli! Megakent için flaş açıklama!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili konuştu ve öncelikli dönüşmesi gereken yerleri paylaştı. İşte Kabadayı'nın o açıklamaları...

İzmir'de 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerekiyor! Tunç Soyer: Büyük bir hazırlıktayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 880 bin binanın mutlaka dönüşmesi gerektiğini belirtti. İşte detaylar...

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Vivo V29 Lite Türkiye'de ön satışa çıktı: İşte güncel fiyatı...

Vivo, V29 Lite 5G modeli Türkiye'de ön satışa çıktı. İşte Vivo V29 Lite ön satış fiyatı ve özellikleri...

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Türkiye altın listesine adını altın harflerle yazdırdı! 

Altın ülkeleri sıralamasında Türkiye, dünya dördüncüsü olarak adını listeye altın harflerle yazdırdı. Hem talep hem de rezervler açısından ABD ilk sırada yer alırken bir yıl içinde ons başında en yüksek fiyat artışı Türkiye’de oldu.

Vizyon 2000 Metal Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vizyon 2000 Metal Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 950 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Koçhan tarafından kuruldu.

Asus ROG Ally Türkiye'de ön siparişe açıldı: İşte fiyatı ve özellikleri!

El bilgisayarı Asus ROG Ally, Windows 11 işletim sistemiyle birlikte Türkiye'de ön siparişe sunuldu! İşte beklenen konsolun Türkiye fiyatı ve özellikleri.

türkiye dönüşmesi gereken konut sayısı Haberi

türkiye dönüşmesi gereken konut sayısı

Deprem bilincinin artışına katkı sağlanmasının amaçlandığı 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında açıklamalar yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, depremden öte güvensiz binaların yüksek risk taşıdığını söyledi. Topraklarının yüzde 98’i deprem kuşağında olan Türkiye’de acilen yıkılıp yeniden yapılması gereken 7.5 milyon riskli konut bulunduğunu anımsatan Nimetullah Kaya, bina ömrünü uzatacak nitelikli yapıların inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Ülkemizdeki milyonlarca konutta, binaların gücünü zayıflatan korozyonu önleyen su yalıtımı uygulamasının bile bulunmadığına değinen Kaya; mühendislik ve mimari açıdan teknik kurallara uygun şekilde projelendirilmiş, kaliteli malzemelerle ve doğru işçilikle üretilmiş binaların depremi riskli olmaktan çıkardığını belirtti. Türkiye’nin bir Yapı Yasası’na ve sağlıklı işleyen bir yapı denetim sistemine ihtiyacı olduğuna da değinen Nimetullah Kaya, vatandaşların da konut alırken her detayı sorgulamaları gerektiğini söyledi.