29 / 03 / 2024

Türkiye ev tekstilis ektörü ne durumda

Türkiye ev tekstilis ektörü ne durumda

Türkiye ev tekstili ihracat rakamları açıklandı. Türk ev tekstili ihracat rakamları, geçmiş yılın ilk 6 ayıyla kıyaslandığında, 2014 yılının ilk yarısında yüzde 8,7’lik artışla, 1,678 milyar dolara yükseldi.

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.

Türk ev tekstili ürünlerine İran'dan yoğun ilgi!

Ambargonun kalkması ardından bütün gözler İran’a çevrildi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Türk ev tekstili ürünlerinin; İran pazarında iyi bilinen, marka adı ile aranılan bir konuma sahip olduğunu ifade ediyor.

Türk ev tekstili sektörü yeni pazar arayışında!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) 2016 yılında sektörün yeni pazarlara yöneleceğini belirtiyor. Ortadoğu’da yaşanan sorunlar, ev tekstilcilerini yeni pazar yaratabilecekleri ülkelerde arayışa yönlendirdi.

Türkiye ev fiyatı artışında yedinci!

IMF'nin ‘Küresel Konut Gözetimi’ raporunda Türkiye, 2015 üçüncü çeyrek dönemine göre yüzde 10.4 oranla ev fiyatlarının en çok arttığı 7’nci ülke oldu. İşte ayrıntılar...

Emlak fiyat artışlarında Türkiye 4. sırada yer aldı!

Forbes dergisi emlak fiyatlarındaki değer artışına göre ülkeleri sıraladı. Türkiye, ev fiyatlarında yüzde 10.5 artışla emlak değerlerinin en fazla yükseldiği dördüncü ülke oldu.

Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda 16 kişi ödüle layık bulundu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Türk ev tekstili sektörü dünya ikinciliği yolunda!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), sektörün ihracat hızını kesmemek için rotasını yeni pazarlara çevirdiğini açıkladı. Türkiye Ev Tekstili sektörünün dünya sıralamasında dördüncü sırada.

Türk ev tekstili rotasını yeni pazarlara çeviriyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, TÜİK verileri ile 2014 yılı Türk ev tekstili ihracat rakamlarını açıkladı. TETSİAD’ın raporuna göre 2014’te de ev tekstili ihracatı, 3 milyar 330 milyon Dolar seviyesinde gerçekleşti.

Türk ev tekstili sektörü Heimtextil'e katıldı!

Türk ev tekstili sektörü Heimtextil'e katıldı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), 14-17 Ocak 2015 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşen Heimtextil Fuarı’ndan umutla döndü.

Türkiye ev tekstilinde Avrupa birincisi!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünya ev tekstili pazarında önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, “Sektörümüzde Avrupa’nın lideriyiz” dedi.

Türk ev tekstilinin sektör büyüklüğü 13 milyar dolar!

Türk ev tekstilinin sektör büyüklüğü 13 milyar dolar. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), Türkiye’nin ev tekstili alanındaki sektör büyüklüğünün 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Türkiye ev tekstili ihracat rakamları açıklandı!

Türkiye ev tekstili ihracat rakamları açıklandı. Türk ev tekstili ihracat rakamları, geçmiş yılın ilk 6 ayıyla kıyaslandığında, 2014 yılının ilk yarısında yüzde 8,7’lik artışla, 1,678 milyar dolara yükseldi.

Türkiye ev tekstilis ektörü ne durumda Haberi

Türkiye ev tekstilis ektörü ne durumda

Türkiye’de ev tekstili sektörünün kalbi, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) 2014 yılının ilk 6 ayını kapsayan ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre 2014 yılı ilk yarı ihracat rakamları, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, yüzde 8,7 oranında bir artışla 1,678 milyar dolara ulaştı.


Ürün bazında yapılan değerlendirmede 2014 Ocak-Haziran döneminde en yüksek ihracat havlu ve bornoz grubunda gerçekleşirken, bu döneme ait ihracat rakamının 477 milyon Dolar’a ulaştığı açıklandı. Ev tekstili ihracatının ürün gruplarına göre yüzde dağılımı incelendiğinde; ilk üçte yüzde 28,9 ile havlu ve bornozlar, yüzde 18,9 ile yatak çarşafları ve yüzde 17,8 ile perdelik ve döşemelik kumaşlar bulunuyor.



2014 yılı Ocak-Haziran dönemine ait ev tekstili ihracatının ülke bazında incelemesi değerlendirildiğinde en fazla ihracatın Almanya’ya yapıldığı görülüyor. Bu ülkeye...