26 / 04 / 2024

Türkiye evlenme verileri

Türkiye evlenme verileri

Eurostat),14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle ülkelerin 2017 yılında her bin kişilik nüfusuna karşılık gelen evlenme sayılarını açıkladı.

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son verileri kapsamında Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesinin belli olduğu açıklandı. Buna göre, listede sadece 2 şehir yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi hangisi?

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Az önce duyuruldu! Türkiye’deki işsiz sayısı kaç kişi oldu?

Kasım ayına ait işsizlik verileri açıklandı. TÜİK, kasım ayına ilişkin işsizlik verilerini duyurdu. Peki buna göre Türkiye’de işsizlik kasım ayında ne kadar oldu?

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği, son günlerde oldukça fazla dillendirilen “kasko bedellerine zam” haberlerini verileri ortaya koyarak yalanladı.

Türkiye'de ultra zenginler de ligden düşmüş. İşte 2021 verileri

İsviçre bankası Credit Suisse'nin açıkladığı servet raporuna göre mali varlıklar ile gayrimenkul gibi sabit varlıklardan oluşan kişisel servet toplamı 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 9.8 artarak 463.6 trilyon dolara yükseldi. Ancak Türkiye'de ultra zengin sayısı düşerken servetleri de eridi.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı! Temmuzda eksi 217,3 milyar dolar

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı şekilde tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP), temmuzda eksi 217,3 milyar dolar oldu. İşte detaylar…

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

Türkiye'deki işsizlik rakamları açıklandı! Toplamda kaç işsiz kişi var?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından şubat ayı işsizlik verileri açıklandı.TÜİK verilerine göre, şubatta dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin oldu.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merakla beklenen verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı...

Türkiye evlenme verileri Haberi

Türkiye evlenme verileri

Türkiye'de evlenme oranı, Avrupa Birliği (AB) üyesi 26 ülkeyi geride bıraktı. Evlenme oranı en yüksek AB ülkesi binde 7.5'le Litvanya olurken, Türkiye'de 2017 yılında evlenme oranı binde 7.1 oldu.

Sputnik News'ta yer alan habere göre, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat),14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle ülkelerin 2017 yılında her bin kişilik nüfusuna karşılık gelen evlenme sayılarını açıkladı.

Veriler değerlendilidiğinde evlenme oranı en yüksek AB ülkesi binde 7.5'le Litvanya olurken, Litvanya'yi binde 7.3'le Romanya, binde 6.8'le Güney Kıbrıs ve Letonya takip etti.

AB ülkeleri arasında evlenme oranı en düşük ülkeler ise binde 3.1'le Slovenya, binde 3.2'yle İtalya ve Lüksemburg oldu. Bu ülkeleri binde 3.3'le Portekiz, binde 3.5'le Fransa ve binde 3.7'yle İspanya izledi.

Almanya'da binde 5, İngiltere'de binde 4.4 ve Hollanda'da binde 3,8 seviyesinde yapıldı. Türkiye'de...