27 / 04 / 2024

türkiye faiz oranları

türkiye faiz oranları

TEB Genel Müdürü Leblebici, "Avronun değer kaybettiği, doların kuvvetlendiği bir trend var. Bunun içeriye yansıması olacaktır" dedi.

Nihat Zeybekci: Faizler derhal inmeli!

Nihat Zeybekci katıldığı bir televizyon programında faizlerle ilgili konuştu. Zeybekci, "Türkiye'nin derhal faiz indirimleri görmesi lazım. Enflasyon beklentisi yüzde 5'ler seviyesinde faizlerde de yüzde 6 seviyesi inebileceğimiz yeri gösterir" dedi.

S&P'den not değil, görünüm değişikliği bekleniyor!

İş Yatırım Ekonomisti Kömürcüoğlu "Ekonomide sert bir inişin gerçekleşmemesine ek olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi ardından politik belirsizliğin kayda değer ölçüde azalması dikkate alındığında not görünümünün durağana çekilmesi ihtimal dahilinde"

Hüseyin Aydın: Türkiye ekonomisi için 2015'i pozitif algılıyoruz!

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, " ECB'nin politikaları Türkiye'de kaynak akışını dengeleyici rol oynayacaktır. O nedenle de 2015 yılını Türkiye için pozitif algılıyoruz" dedi.

Türkiye, faiz ve enflasyonda 2. sırada!

Merkez Bankası' nın faizlerde güçlü artışa gitmesi sonrasında, Türkiye " Kırılgan Beşli " olarak nitelendirilen ülkeler arasında en yüksek faiz oranına sahip 2. ülke oldu.

Türkiye 20 yılda ne kadar faiz ödedi? Toplanan vergilerin ne kadarı faize gitti? 

Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında toplam 10 yılda ödediği faiz tutarı 563 milyar dolar oldu. Peki vergilerin ne kadarı faize gitti?

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans Planlamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya kullanıcısı Türkiye'de faiz işinin tutmadığını ve tutmayacağını söyleyerek, ekonomiyi değerlendirdi. 

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 1 milyon TL'nin banka banka faiz oranları!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından uygulanan faiz artırım politikasının etkisiyle, aralık ayında bankaların mevduat faiz oranları da değişti. Peki hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte banka banka faiz oranları...

Aralık 2023 konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar?

Bankalardan kredi almak isteyenler güncel faiz oranlarını mercek altına aldı. Peki, 2023'te konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Konut kredisi faiz oranları satışları yavaşlattı! Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Türkiye genelinde konut satış hızı kredilerdeki kısıtlama ve kredi faiz oranlarının yüksek olması gibi nedenlerle yavaşladı. Bu durum konuta olan cazibeyi azaltırken vatandaşlar başka yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

32 günlük vadeli mevduat faiz oranları son derece rekabetçi bir seviyeye ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından, bankaların vadeli mevduat hesapları için sunulan faiz oranlarında belirgin bir artış yaşandı. Vadeli mevduat hesaplarına yatırım yapmak bu dönemde oldukça önemli bir finansal karar haline geldi.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Elinde nakit parası olanlara yeni kazanç kapısı! Tüm bankaların vadeli mevduat faiz oranları sil baştan değişti!

Türkiye'deki pek çok banka, ekim ayında vadeli mevduat hesaplarına sağlanan faiz oranlarında güncellemeler yapıyor. Vadeli mevduat hesapları, yatırımcılar için güvenli ve karlı bir yatırım fırsatı veriyor. Peki, en yüksek faiz veren bankalar hangileri? İşte, 90 bin TL'nin 32 günlük kazancı...

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları 20 yılın zirvesinde! Bankalar muslukları kapattı! 

ABD ve Türkiye'de konut kredisi faizleri 20 senenin zirvesine yükseldi. Peki iki ülkede konut fiyatlarında son durum ne? İşte o rakamlar...

türkiye faiz oranları Haberi

türkiye faiz oranları

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, avronun değer kaybettiği, doların kuvvetlendiği bir trendin Türkiye'ye de yansıması olacağını belirterek, "Çok endişe edilecek bir şey yok. Şu anda bütün sistem, Türkiye ve yurtdışı sistemi yeni verilere göre kendini ayarlamaya çalışıyor" dedi.


Leblebici, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 2015'i 2014'ün devamı bir yıl olarak beklediğini söyledi. Türkiye'nin 2014 yılında yüzde 3'ün biraz altında büyüyeceği tahmininde bulunan Leblebici, bunun ana sebebinin dış etkenler olduğunu dile getirdi.


Bu dış etkenlerin 2015'te tamamen ortadan kalkmadığını anlatan Leblebici, "2014'ün benzeri bir 2015 yılı bekleyebiliriz. Kurdaki hareketlilik son dönemdeki avro/dolardaki paritenin değişmesiyle çok etkilendi. Petroldeki düşüş de Rusya'daki gelir kaybından dolayı bizde biraz negatif etki yaratacak. Bunlara baktığımızda 2015'in yine 2014 gibi yüzde 2,5-3 arası bir büyüme beklediğimiz...