26 / 04 / 2024

türkiye göçü 2019

türkiye göçü 2019

GİGM Uyum ve İletişim Dairesi Başkan Vekili Ali Rıza Beşkat, "Sayıları 1 milyonu geçen ikamet izni sahibi dediğimiz düzenli göçle gelen savaş, zulüm gibi gerekçeleri olmadan ülkemize gelen insanlar bugün bizim topraklarımızda yaşamaktadır'' dedi.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Türkiye, gökdelen sayısında Avrupa birincisi oldu!

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir" dedi.

Türkiye inşaat malzemeleri ihracatı 2019’da yüzde 8.6 azaldı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Şubat 2020 Sektör Raporu’na göre,  inşaat sektörünün yüzde 8,6 daraldığı 2019'da toplam inşaat harcamalarının 581 milyar lira olduğunu belirtti...

Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 6 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2019 yılında yüzde 0,9 büyüme gösterirken , geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 6 büyüdü.

Türkiye'de 2019'da 541 bin 424 çift evlendi, 155 bin 47 çift boşandı!

Türkiye'de geçen sene evlenen çift sayısı 541 bin 424, boşanan çift sayısı ise 155 bin 47 oldu.

RoyalCert, Türkiye’nin asansör karnesini açıkladı!

A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı...

Türkiye'nin 2019 yılı konut sektörü analizi!

'2019 yılı Türkiye Konut Sektörü Değer Değişimi Haritası' yayınlandı. TUİK tarafından derlenen verilere göre Türkiye'de en çok konut İstanbul, Ankara ve İzmir'de satıldı.

Türkiye 2019'da AB ile ticaret fazlası verdi!

Avrupa İstatistik Ofisi, 27 üyeli AB ve 19 üyeli Avro Bölgesi'nin 2019 yılı aralık ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı. Rapora göre, Türkiye, 2019 yılında Avrupa Birliği (AB) ile ticarette 1,5 milyar avro fazla verdi.

Knauf Türkiye bölgesel çalıştayı Samsun’da gerçekleştirildi!

Knauf Türkiye’nin, 2019 yılı değerlendirmesiyle ilgili gerçekleştirdiği bölgesel çalıştay, 31 Ocak’ta Sheraton Grand Samsun Hotel’de düzenlendi. Çalıştayda Knauf Türkiye’nin 2020 bölgesel hedef ve stratejileri açıklandı.

türkiye göçü 2019 Haberi

türkiye göçü 2019

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) Uyum ve İletişim Dairesi Başkan Vekili Ali Rıza Beşkat, Türkiye'ye savaş ve zulümden kaçan göçmenlerin yanında iş kurup, emekliliğini geçiren, ekonomiye katkı sağlamak için gelen insan sayısının 1 milyonu aştığını açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kayseri'ye gelen Beşkat, göçün tarihin her döneminde yaşandığını söyledi. 

Türkiye'nin savaş ve zulümden kaçan insanlara tarih boyunca kucak açtıklarını söyleyen Beşkat, yakın dönemde savaşlarla beraber bu göçlerin artış gösterdiğini ifade etti.

Göçmenler ile ilgili çeşitli çalışmalar yapıldığını söyleyen Beşkant, şu ifadeleri kullandı: 
"3,6 milyon Suriyeli başta olmak üzere uluslararası ve geçici koruma adı altında bu kişiler bizimle yaşamaktadır. Bunun yanında sayıları 1 milyonu geçen ikamet izni sahibi dediğimiz düzenli göçle gelen, savaş, zulüm gibi gerekçeleri olmadan ülkemize gelen insanlar da...