26 / 04 / 2024

türkiye hava durumu

türkiye hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken, hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak.Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yağışlara rağmen kuraklık tehlikesi devam ediyor!

Kentteki 10 içme suyu barajının ortalama doluluk otanı son yılların en düşük seviyesini görerek yüzde 26,44'e gerilemişti. İSKİ dün, barajların doluluk oranının yüzde 1,5 aratarak 87,87'ye çıktığını açıkladı.

Veysel Eroğlu hava durumu uyarısı yaptı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, önümüzdeki hafta yağışların yurdun kuzey ve doğusunda mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini, diğer haftalarda ise ortalama civarında olacağını bildirdi...

Türkiye'de en yüksek kazanç getiren sektör ve meslekler belli oldu: Gayrimenkul ve inşaat ne kadar kazandırıyor?

TÜİK tarafından, Türkiye'de cinsiyet, meslek ve eğitim durumu bakımından en çok ve en az kazanan sektörler açıklandı. 2022 yılında aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 Türk Lirası şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar...

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

El Nino Tarım Üretimini Tehdit Ediyor! Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak?

El Nino, tarım ürünlerinin hasadında ve gıda fiyatlarında büyük bir tehdit oluşturuyor. Yerel hava durumu üzerindeki etkisinin Türkiye'ye de ulaşması bekleniyor. Bu durum, şimdiden tarım üretimi ve hasadında büyük tehdit oluşturuyor. İşte El Nino hakkındaki tüm detaylar…

2023 insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacak! Türkiye'de rekor bekleniyor: Sıcaklık 50 dereceyi aşabilir!

Prof. Dr. Levent Kurnaz, bu yıl hava sıcaklıklarının nasıl olacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurnaz, Türkiye'de rekorların olacağına, sıcaklığın 50 dereceyi aşabileceğine dikkat çekti.

Dikkat! Dikkat! Kurban Bayramı'nda hava böyle olacak! Tüm Türkiye bu bayramda bir ilki yaşayacak!

Kurban Bayramı tatili için herkes heyecanla beklerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama tüm Türkiye'yi şaşırttı. Bayram tatili süresince ülkede bir ilk yaşanacak. İşte meteorolojinin yaptığı açıklamalar...

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yolcularına dijital küre hizmeti; Flight Tracker

Türk Hava Yolları (THY), özel "Flight Tracker’’ dijital küresini özel yolcu salonu (Business Lounge) misafirlerinin kullanıma sundu. Yolcular bu dijital kürede  uçuş bilgilerini, anlık hava durumu ve uçulan destinasyonları izleyebilecek. 

Meteoroloji açıkladı! Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'da 1 haftalık hava durumu!

Meteoroloji il il hava durumu bilgisini paylaştı. Önümüzdeki 4 günün hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumuna dair detaylar!

Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Nisanın ilk haftasında Türkiye genelinde başlayan yağmurlu ve soğuk havalar Ramazan boyunca devam etti. Bayramda havanın nasıl olacağı merak konusu oldu. Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel tahminlerini yayınladı. İşte 2023 yılı Ramazan Bayramı için hava tahminleri…

türkiye hava durumu Haberi

türkiye hava durumu

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken, hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün Türkiye'nin doğu bölgelerinde görülmekte olan yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.


Ancak bugün akşam saatlerinden sonra ülkenin, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.


Yarın bütün bölgelerin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, iç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışlar, Batı Karadeniz'in kıyı kesimi ile Sakarya ve Hatay çevrelerinde kuvvetli ( 21-50 kg/metrekare) olacak.


Bu yağışlı sisteme ilave olarak cumartesi günü Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı ve soğuk bir sistemin etkisine girecek. Hafta sonunda Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında yurdun tamamında yağış bekleniyor.


Yağışların, cumartesi günü Batı...