26 / 04 / 2024

türkiye jeotermal santraller

türkiye jeotermal santraller

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

Türkiye'deki jeotermal konut sayısı 300 bin'e çıkarılması hedefleniyor!

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehir ısıtmasında jeotermal için daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye genelinde 90 bin konutun ısınması jeotermalden sağlanıyor.

Türkiye'deki Termik santraller devre dışı bırakılmalı!

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

Türkiye Karadağ'da HES inşa edecek!

Türkiye, Karadağ ve Slovenya ortaklığıyla Karadağ'daki Moraça ve Komarnica nehirleri üzerinde hidroelektrik santraller (HES) inşa edilmesine ilişkin mutabakat zaptı Slovenya Cumhurbaşkanlığı'da düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin açılışı yapıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın 2., Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın'da açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santralinin açılışını yaptı.

Türkiye 3 yeşil enerji sektöründe dünya ikincisi oldu!

Türkiye, alternatif enerjiye yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2013 yılında gerçekleştirilen ek kapasite yatırımlarının milli gelire oranında, hidro güç, jeotermal güç ve solar su ısıtma sektörlerinde dünyada ikinci sırada yer aldık.

ABD'li enerji şirketi Türkiye'ye jeotermal santrali kuracak!

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Koray Tuncer: Türkiye kendi nükleer santrallerini yapacak!

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'si başladı. Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, Türkiye'nin bir gün kendi nükleer santrallerini yapacağını belirtti.

Türkiye'de jeotermal kaynaktan 89 bin 563 konutta yararlanılıyor!

Türkiye'de 89 bin 563 adet konut merkezi ısıtmada, 3 bin 130 dönüm alanda seracılıkta jeotermal kaynaktan yararlanılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu konuyla ilgili konuşma yaptı.

türkiye jeotermal santraller Haberi

türkiye jeotermal santraller

5 üniteden oluşan JES,  825 bin konut ve işyerinin bir yıllık elektrik ve ısınma ihtiyacını karşılayacak.  

Enerji sektörünün önde gelen kuruluşlarından GÜRİŞ Holding’e ait olan Efeler JES’in ikinci ve üçüncü ünitelerinin açılışı 22 Mayıs Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile gerçekleşti. Santrale GÜRİŞ Holding Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi. “Elektrik Yüksek Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” toplam 5 üniteden oluşacak. Efeler 1 ünitesi 47 MW, Efeler 2 ünitesi 22,5 MW ve Efeler 3 ünitesi 22.5 MW olmak üzere jeotermal enerji santralinin toplam üretim kapasitesi 92,4 megawatta ulaşmış oldu. Temmuz ve Ağustos aylarında devreye girecek Efeler 4 ve 5 ile de santral toplam 232,3 MW’lık enerji üretecek. JES toplam 232,3 MW kapasitesiyle Türkiye’nin...