16 / 04 / 2024

türkiye özel müze

türkiye özel müze

Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde Türkiye'de 37 ilde bulunan özel müze sayısı son verilere göre 177'ye yükseldi...

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Nissan’dan büyük iddia: Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem büyüme tahminlerini 1 milyon civarında yaptıklarını belirterek, “Türkiye’deki piyasalar bu rakamı aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylece İspanya’yı geçmiş olacak" dedi.

Nissan/ Ghanem: Türkiye otomotivde Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem otomotiv sektörüne ilişkin öngörülerde bulundu. Ghanem, Türkiye'nin Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olarak İspanya’yı geçebileceğini belirtti. İşte detaylar...

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Vivo Türkiye’de hedefi yüzde 150 büyüttü

Akıllı telefon üreticisi Vivo’nun Türkiye Genel Müdürü Hailu Hong, “Kısa zaman diliminde yüzde 10 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanarak hedeflerini açıkladı. İşte detaylar…

iPhone 14'ü tanıtan Apple'dan şoke eden Türkiye kararı 

Apple iPhone 14'ü sükseli bir şekilde tanıttı ancak aynı zamanda Türkiye'deki müşterilerine de kötü bir haber verdi. Apple birçok kişinin severek kullandığı ve daha uygun fiyatları bazı modellerinin ülkemizde satışını durdurdu.

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin: ÖTV ile ilgili de bir güncellemenin çok yakın olduğunu düşünüyorum!

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustosta yatırım amaçlı araç alımlarında azalış gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da tabii ki geri dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi. İşte haberin detayları…

Emeklilere son dakika müjdesi! ING Türkiye emeklilere 8.250 TL promosyon veriyor! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

ING Türkiye, emekli müşterilerine verdiği promosyon tutarını yükselttiğini açıkladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, maaşını ING’ye taşımak isteyen emekliler, taşıma işlemlerini şubeye gitmeye gerek kalmadan e-devlet üzerinden ya da nüfus cüzdanlarıyla ING şubelerinden yapabiliyor.

türkiye özel müze Haberi

türkiye özel müze

Türkiye'de 37 ilde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetimindeki özel müze sayısı son verilere göre 177'ye yükseldi. 


AA muhabirinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden edindiği bilgiye göre, kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle, vakıfların kendi hizmet konuları veya amaçlarını gerçekleştirmeleri için başvurmaları halinde özel müze açılmasına bakanlık tarafından izin veriliyor.


Özel müze kurma istekleri ''Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik'' hükümleri doğrultusunda incelenirken, müzenin yeterli nitelik ve nicelikte bulunması, sürekli hizmet vermesi hususları dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor.


Gerçek ve tüzel kişilerce kurulan müzeler, bakanlığın izin belgesinde belirlenen konu alanlarına ilişkin taşınır kültür varlığı bulundurup, teşhir edebiliyor. Bu müzelerde taşınır kültür varlıklarının korunması ise devlet müzeleri statüsünde gerçekleştiriliyor.


Ülke genelinde 37 ilde yer alan, 177 özel müze her yıl milyonlarca yerli ve...