25 / 04 / 2024

türkiye raylı sistemler

türkiye raylı sistemler

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını en kısa sürede açmak istediklerini belirterek, "Teknik sıkıntıları çözüldü. Dolayısıyla bu müjdeli haberi daha sonra vereceğiz. Ama hedefimiz, en kısa sürede bu yıl içerisinde tamamlamak. Şu andaki progr

Türkiye raylı sistemlerde büyük bir potansiyele sahip!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Raylı sistemler sektörünün yıllık pazar hacmi 160 milyar avro civarında. Önümüzdeki dönemde de hızla büyümesi beklenen bu sektörde ülkemizi küresel bir oyuncu yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

Legrand Türkiye'den 5.5 milyon Euro’luk yeni fabrika!

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için ürün ve sistemler üreten Fransız devi Legrand Grup, Türkiye’de bulunan yatırımlarına devam ediyor. dönemdeki ekonomik dalgalanmalara rağmen yeni İnform fabrikasını 5.5 milyon Euro’luk bir bütçeyle hayata geçiren Legrand, Türkiye’deki yatırımını artırma hedef

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait eski binalar turizme kazandırılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli'de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Türkiye raylı sistemde önemli üretici ülkelerden biri olabilir!

Bombardier Transportation Türkiye Yönetim Direktörü Rossi, "Teknoloji transferi Türkiye için çok önemli. Türkiye, başarılı bir teknoloji transferi ile raylı sistem alanında önemli üretici ülkelerden biri haline gelebilme potansiyeline sahip." dedi.

Raylı Sistemler Test Merkezi Alpu'ya inşa edilecek!

Anadolu Üniversitesi, Yeni Alpu'nun ilk adımı olacak Raylı Sistemler Test Merkezi için tüm hazırlıklarını tamamlandı. Demirtaş, "Yeni Alpu'nun temellerini atıyoruz. 2023'te dünyanın tanıyacağı, yepyeni bir Alpu kurulmuş olacak." dedi.

İBB raylı sistemler ekibi Küçükçekmece Belediye binasını inceledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Avrupa Bölge Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasına sahip olma özelliği taşıyan Küçükçekmece Belediye binasını gezerek, incelemelerde bulundu.

YTÜ Raylı Sistemler Zirvesi gerçekleşti!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)’de düzenlenen ‘Raylı Sistemler Zirvesi’nde Türkiye’deki ulaşım probleminin röntgeni çekildi. Zirvede sektör profesyonelleri, devlet kurumlarının üst düzey temsilcileri ve akademisyenler, öğrencilerle buluştu.

Türkiye 2023'e kadar raylı sisteme yatırımlarını artıracak!

Son yıllarsa kamu yatırımlarında büyük ivme kazanan Türkiye, özellikle raylı sistemler konusunda 2023'e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistem yatırımı yapmayı hedefliyor.

Türkiye'deki raylı sistem yatırımları yabancıların radarında!

2023’e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistemler yatırımına hazırlanan Türkiye, yabancıların radarına girdi. Ancak Türk üreticilerin de pazarı yabancı tekeline bırakmaya niyetleri yok.

Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu açılacak!

Körfez Belediyesi; İlimpark, Afet Kaçış Yolu ve Türkiye'de ilk defa Körfez'de kurulacak olan Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu projeleri ile ilçeyi canlandıracak.

Alstom Türkiye'de fabrika kuracak!

Raylı sistem projelerinde Türkiye’yi Afrika ve Ortadoğu’nun mühendislik üssü yapan Alstom, şimdi de fabrika kuracak. Bu yatırım için yerel firmalarla ortaklık görüşmelerine başlayan Fransız şirket, Türkiye’yi üretimde de üs yapacak

Recep Altepe: Bursa’yı raylı sistemler alanında dünya ligine sokacağız!

Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı açıklamada, “İnşallah hızlı treni de üreterek, Bursa’yı raylı sistemler alanında dünya ligine sokacağız” dedi.

türkiye raylı sistemler Haberi

türkiye raylı sistemler

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını en kısa sürede hayata geçirmek istediklerini belirterek, "Teknik sıkıntıları çözüldü. Dolayısıyla bu müjdeli haberi daha sonra vereceğiz. Ama hedefimiz, en kısa sürede bu yıl içerisinde tamamlamak. Şu andaki programımıza uygun olarak çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

İskurt, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen Türk Demiryolu Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Bütünsel Kalkınma İçin Demir Yolu Vizyonu” konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin demir yolu alanında faaliyetlerinin hız kesmeden sürdüğünü fakat bunların daha da artması gerektiğini vurguladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'de demir yolunun daha fazla insanın hayatına girmesi gerektiğine dikat çeken İskurt, "Biz demir yollarıyla yaşamayı öğrenmeliyiz. Demir yolunu halkın yolu haline getirmeliyiz. Ticaretimizi demir yoluna göre yapmalıyız....