26 / 04 / 2024

türkiye rus turist sayısı azalma

türkiye rus turist sayısı azalma

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu

Rusya, Ruble ile doğal gaz satışının ardından Türkiye'ye Ruble ile tahıl sattığını duyurdu. Rus Televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Viktoriya Abramçenko, bunun bir deney olduğunu kaydetti.

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjet, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’den konut alımı ve konut aramaya yönelik ilgisini masaya yatırdı. İşte detaylar...

Türkiye Rus ve Hintli yatırımcıların gözdesi!

Ocak ayından bu yana Hindistan’ın en önemli 3 grubu, Türkiye’de şirket alarak iki ülke ilişkilerini fartklı bir noktaya taşıdı. Rus ve Hintli milyarderler Türkiye'ye yatırıma ve taşamaya geliyor.

Rus ve İngiliz emekliler konutta Türkiye’yi tercih etti!

Konforlu bir hayat yaşamak isteyen yabancı vatandaşların gayrimenkulde tercihi Türkiye oldu. Son yıllarda özellikle İngiliz ve Rus emekli vatandaşların Türkiye'den konut satın alımları arttı.

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Rus şirketler Türkiye'de gayrimenkul ağırlıklı şirket kuruyor!

Rus şirket girişi sürüyor Uçak krizi sonrası Türk şirketleri Rusya'da sıkıntı yaşarken Rus şirketleri Türkiye'ye girişe devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu.

türkiye rus turist sayısı azalma Haberi

türkiye rus turist sayısı azalma

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi. 


Hacısüleyman, 2015 turizm sezonuyla ilgili kaygıların devam ettiğini, özellikle Antalya'nın ana pazarı konumundaki Rusya Federasyonu'nda yılın ilk 4 ayında meydana gelen azalmanın tahminlerinden bile fazla olduğunu söyledi. Ocak ayından Mayısın ortasına kadar Antalya'ya geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 200 bin kadar az turist geldiğini belirten Hacısüleyman, "Bizim tahminimiz yılın tamamında yüzde 30, yani 1 milyon kişiye yakın Rus turistin eksilmesi yönünde" dedi. Otelcilik sektöründe dolulukların azalması yüzünden istihdamda da yüzde 7-8 azalma olduğunu kaydeden AKTOB Başkanı Hacısüleyman, oranın daha fazla yükselmesini istemediklerini bildirdi. 

Hacısüleyman, sezon kötü giderse otellerde sezonu erken bitirme gibi davranış biçimlerinin görülebileceğini ifade ederek, "Diyelim ki bir tesis 15 kasımda...