19 / 04 / 2024

türkiye ukrayna savunma sanayi

türkiye ukrayna savunma sanayi

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti

Rusya-Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarında tüm dünyada artışa neden oldu. Fiyatlarda geçtiğimiz bir yıl içinde 8-10 kat artış yaşandı. Fiyat artışını vatandaşına en az yansıtan ülke Türkiye oldu.

Buğday krizinde son dakika gelişmesi! Türkiye Rusya ve Ukrayna anlaştı

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

Türkiye'de milyar dolarlık yatırım yapan şirketin müdürü Hulusi Akar'ın gelini çıktı

Türkiye'de 2000 yılında kurulan Yemeksepeti'ne ilk 2012’de 44 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic’in genel müdürünün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gelini olduğu ortaya çıktı. General Atlantic'le Türkiye'de yatırım fırsatları kovalayan isim Melis Kahya Akar.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Çare Türkiye! Tüm dünyayı etkileyen kriz için İstanbul'da 4'lü zirve

Rusya-Ukrayna savaşı en çok gıda sektörünü vurdu. Özellikle tahıl ihracatında yaşanan sorun için Türkiye devreye girdi. İşte İstanbul'da yapılacak kritik zirve ile ilgili detaylar.

türkiye ukrayna savunma sanayi Haberi

türkiye ukrayna savunma sanayi

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.


Zorya-Mashproekt şirketinden yapılan açıklamada, Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Haluk Bayraktar başkanlığındaki temsilcileri ile Ukroboronprom yetkililerinin bir araya gelerek şirketin tesislerinde incelemelerde bulunduğu ifade edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; görüşmede tarafların, sivil ve askeri ürünlerin üretimi ve tedarikinde iş birliği olanakları ile enerji ve altyapı alanında potansiyel ortak projeleri değerlendirdikleri belirtilen açıklamada, tarafların ilişkileri derinleştirmek için mutabakat imzaladıkları belirtildi.

Söz konusu mutabakatın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin geçen hafta Türkiye’ye düzenlediği resmi ziyaret esnasında imzalanan anlaşmaya dayandığı açıklandı.

Zorya-Mashproekt Üst Yöneticisi Denis Gordienko, eylül ayındaki Türkiye ziyareti sırasında tarafların iş birliği için karşılıklı ilgi gösterdiğini belirterek,...