25 / 04 / 2024

türkiyede afet bilinci

türkiyede afet bilinci

Binlerce insanın yaşamını yitirdiği 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nin 14. yıldönümünde, afet bilinci konusunda yapılan araştırma, toplumda felaketlere ilişkin bilinç düzeyinin düşük olduğunu ortaya koydu.

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, afet konutları ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında 40 bin afetzedenin ev ya da iş yerlerine kavuşturulduğunu belirterek, yıl sonuna kadar bütün afet konutlarının tesliminin yapılacağını dile getirdi.

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.

Marmara depremleri Türkiye için milat oldu! 

Geçtiğimiz hafta Marmara Denizi'nde yaşanan 3.2'lik deprem endişe yaratmıştı. ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban, Marmara depremlerinin afetlere bakışı açısından bir milat olduğunu dile getirdi. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Çiftçi Towers'da afet hazırlığı tamamlandı!

Zincirlikuyu'da yükselen Çiftçi Towers, 45 katlı iki kulede olası tüm afet planlarını Amerikan modeliyle yaptı. Kuleler fonksiyonlarını kendi içlerinde yönetecek.

Çiftçi Towers'ta afet planları tamamlandı!

Zincirlikuyu’da yükselen Çiftçi Towers, 45 katlı iki kulede olası tüm afet planlarını Amerikan modeliyle yaptı. Kuleler fonksiyonlarını kendi içlerinde yönetecek.

Tekirdağ Ergene’de Temel Afet Bilinci eğitimi verildi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilgili personellere “Temel Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” konularında “Eğitmen” eğitimi verildi

Ataşehir Belediyesi'nden Temel Afet Bilinci eğitimi!

Ataşehir AKOM ve Ataşehir Belediyesi AKUT Enstitüsü işbirliğiyle 1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, ilçe sınırlarındaki 5 bin 368 ilköğretim ve lise öğrencisine “Temel Afet Bilinci” eğitimleri verildi.

Gaziosmanpaşa’da 100 bin öğrenciye Temel Afet Bilinci Eğitimi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencileri 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' projesiyle doğal afetlere karşı bilinçlendiriyor. Proje kapsamında 100 bin çocuğun eğitimden faydalanması amaçlanıyor.

Zonguldak Belediyesi'nden afet bilinci eğitimi!

Afet ve Acil Durum (AFAD) Zonguldak İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Zonguldak Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi çalışanlarına "Temel Afet Bilinci Eğitimi" verildi.

türkiyede afet bilinci Haberi

türkiyede afet bilinci


   Aksigorta tarafından araştırma şirketi Nielsen’e 14 ilde 16-64 yaş grubundaki bin 212 kişi üzerinde yapılan ‘Afet Bilinci’ isimli araştırma insanların felaketlere karşı hazırlıklı olmadığını gün yüzüne çıkardı.Araştırmaya göre, Türkiye’de her 2 kişiden biri afete, her 5 kişiden ikisi depreme maruz kaldığını dile getirirken, toplumun yüzde 80’i oturduğu bölgeyi afet riski altında görmüyor. Topraklarının yüzde 96’sı farklı oranlarda deprem tehlikesi altında olan ve yüzde 66’sı aktif fay hatları ile kaplı Türkiye’de, araştırmaya katılanlardan yüzde 14’ü fay hattı üzerinde olduğunu düşünüyor. Yüzde 4’lük oran ise sel ve diğer afetler açısından risk altında olduğunu dile...