25 / 04 / 2024

türkiyede doğalgaz fiyatları

türkiyede doğalgaz fiyatları

İran ' ın, Tebriz ’ deki gaz basınç tesislerinin kapasitesini yükselterek Türkiye ’ ye ihraç edilen doğalgaz hacmini günlük 60 milyon metreküpe çıkarmayı planladığı açıklandı...

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

İsrail-Filistin çatışmaları endişeleri körükledi: Gaz fiyatları haftayı yükselişle açtı!

İsrail-Filistin çatışanlarının başlamasıyla yükselişe geçen doğalgaz fiyatları geçtiğimiz günlerde durağanlaşmıştı. Ancak Mısır’ın dün gaz ithalatının durma noktasına geldiğini açıklamasından sonra oluşan arz güvenliği endişeleri fiyatları arttırdı. 

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları, özellikle kış döneminde daha çok gündemde yer alacak. Elektrik, doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-30 arası iddiası gündeme bomba gibi düştü. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Enflasyon hesaplamasında doğalgaz için

TÜİK, doğalgazın tüketiminin bir ay bedava verilmesinden dolayı mayıs ayında TÜFE için "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacak.

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

Doğalgaz fiyatlarına resmen yüzde 20 indirim yapıldı! BOTAŞ'tan son dakika açıklaması geldi!  

BOTAŞ'ın internet sitesinde doğalgaz tarifeleri güncellendi. Nisan ayı için doğalgaz tarifelerinde indirim uygulanacak. İşte detaylar..

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

türkiyede doğalgaz fiyatları Haberi

türkiyede doğalgaz fiyatları

İran, basınç tesislerinin kapasitesini yükselterek Türkiye’ye sattığı gaz hacmini artırmayı planlıyor.


İran'ın, Tebriz’deki gaz basınç tesislerinin kapasitesini yükselterek Türkiye’ye ihraç edilen doğalgaz hacmini günlük 60 milyon metreküpe çıkarmayı planladığı açıklandı. İran Milli Gaz Şirketi yetkilisi Abdulhüseyin Semeri, tesislerin ileriki günlerde kurulacağını ifade ederek, günlük 36 milyon metreküp olan gaz hacminin proje aşamasında 53 milyon metreküp, proje sonunda ise 60 milyon metreküpe çıkarılacağını belirtti. İran, Türkiye ile yaşanan gaz fiyatındaki anlaşmazlık konusunda, Türkiye’nin ithal ettiği gaz hacmini artırması koşuluyla gaz fiyatında indirime gideceğini...