24 / 04 / 2024

türkiyede konutta balo

türkiyede konutta balo

Merkez Bankası’nın hazırladığı konut fiyat endeksi bu Çarşamba yayımlandı. Merkez Bankası verilerine göre son bir yılda İstanbul’da konut fiyatları yüzde 29 oranında artış göstermiş.

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Kuveyt Türk konutta kar oranını yüzde 0,89’a düşürdü!

Kuveyt Türk, koşulsuz şartsız 120 aya kadar vade seçeneklerinde konut finansmanı kâr oranını yüzde 0,94’e düşürdü. Banka, konut alacaklara yeni bir fırsat sağladı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türklerin konutta yeni gözdesi Grand Turk Adası oldu!

Son 3 yılda 20 farklı ülkeden 2 bin 500 Türk vatandaşı Atlas Okyanusu’ndaki cennet adalardan biri olan Grand Turk (Büyük Türk), adasına yerleşti.

Türkiye konutta dünya lideri!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında OECD raporunun sonuçlarını değerlendirdi. Yıldırım, Türkiye’de son 6 yılda konut fiyatlarının artışından bahsetti.

Türkiye, konutta en ucuz elektriği kullanan 3. ülke!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin AB ülkeleri arasında vergi dahil elektriği en ucuz kullanan ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Konutta KDV indirimi müteahhitlere bayram sevinci yaşattı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen konutta yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 8'e indirilmesini değerlendirdi. İşte o yazı...

Tüketici konutta konfor arıyor!

Mobilya, kapı aksesuvar ve donanım firması Çebi Global, 30 yıldır Türkiye’de, 2 yıldır Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteriyor.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

İsveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülke olan İsveç vatandaşları Türkiyede'den ev alabilir mi? İsveçlilerin Türkiye'den ev alabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor? İşte yanıtı...

türkiyede konutta balo Haberi

türkiyede konutta balo

Merkez Bankası verilerine göre son bir yılda İstanbul’da konut fiyatları yüzde 29 oranında artış göstermiş. Ülke çapında ise endeks son bir yılda yüzde 19,1 oranında arttı. Ancak İstanbul konut sayısı dolayısıyla endeks içinde büyük bir ağırlığa sahip.  Ülke çapında konut fiyatlarındaki gelişmeleri daha iyi anlamak için endeksten İstanbul’u çıkararak ayrıca bir analiz yapmak gerekiyor. İstanbul’u hariç tutuğumuzda yıllık normal artış sadece yüzde 12 düzeyinde kalıyor. Bunu yaptığımızda görünen şu: Eğer bir konut balonundan söz edeceksek bu İstanbul'un sorunu Türkiye'nin değil. Biraz daha detaya inerek anlatalım. Aşağıda Türkiye Konut Fiyatları Endeksleri'nden yararlandık. 




Ülke genelinde konut fiyatları, ekonomik büyümede gözlenen yavaşlama,...