25 / 04 / 2024

Türkiyede meydana gelen hortumlar

Türkiyede meydana gelen hortumlar

Türkiye'de 2001-2010 yılları arasında 25 hortum meydana geldi. Can kaybının yaşandığı tek hortum 2004'te Ankara'da meydana geldi. 14 kişinin yaralandığı hortumda 3 kişi hayatını kaybetti..

Prof. Dr. Görür'den, Hatay'da sabaha karşı meydana gelen depremin ardından açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür, bugün sabaha karşı Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundur.  Prof. Dr. Naci Görür, "Endişe edecek bir şey yok" diye konuştu. İşte detaylar...

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe iki deprem oldu. Saat 16.39’da meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı. İkinci depremin şiddetinin ise 4,5 olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İran'da kripto para madenciliği yasağı kaldırıldı!

İran'da enerji tüketiminde meydana gelen sorun sonrası kripto para madenciliğine gelen yasak kaldırıldı.

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

Arazi toplulaştırmalarından önce uzlaşma yapılmalı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kangrenleşen toplulaştırma sorunu sebebiyle hak sahipleri mağduriyet yaşıyor. Arazi meseleleri yüzünden meydana gelen anlaşmazlıklar ölümlerle sonuçlanan kan davalarına sebep oluyor.

Türkiye ve deprem: Binalar ne kadar dayanıklı?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen ve yıkıma sebep olan depremin ardından gözler tekrar Türkiye ve deprem gerçeğine çevrildi. Peki binalar ne kadar dayanıklı?

Bir Kira Bir Yuva’da kira desteği 42 milyon TL'yi aştı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında  evlerini kaybeden depremzedeler için başlatılan 'Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına yapılan destek 42 milyon TL'yi aştı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği, İzmir Depremi İnceleme Raporu’nu yayınladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depreme yönelik rapor yayınladı. 

Türkiye'nin batısı neden depreme gebe?

İzmir'de geçen hafta meydana gelen deprem çok sayıda can aldı. Ancak Türkiye için tehlike geçmiş değil. Uzmanlara göre, bölgede beklenen büyük deprem sebebiyle özellikle İstanbul oldukça riskli. Peki depremden korunmanın yolu ne? İşte detaylar...

Türkiyede meydana gelen hortumlar Haberi

Türkiyede meydana gelen hortumlar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) başta İstanbul olmak üzere, Marmara bölgesi için hortum uyarısı yaptığı Türkiye'de, 2001-2010 yılları arasında meydana gelen hortumlarda, can kaybının yaşandığı tek olay 2004'te Ankara'da meydana gelen hortum oldu. 14 kişinin yaralandığı hortumda 3 kişi öldü. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteorolojik Afetler Şube Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye'de 2001-2010 yılları arasında 25 hortum olayı meydana geldi. 15 Şubat 2001 yılında Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki hortumda, mesken zirai alanlarda ve seralarda maddi hasar oluştu. 


2 Şubat 2003'te Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde meydana gelen hortumda, Dalaman İstasyonu'nu büyük zarar gördü; 12 Şubat 2004'de yine Gazipaşa'da meydana gelen hortum ise mesken, zirai alanlar ve seralarda maddi hasara yol açtı.


2001-2010 yılları arasında can kaybının yaşandığı hek hortum olayı, 19 Haziran...