25 / 04 / 2024

türkiyede yangınlar

türkiyede yangınlar

Çanakkale' nin Gelibolu, Muğla' nın Milas ve Antalya' nın Kumluca ilçelerinde çıkan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, iş makinaları ve vatandaşların çabaları ile sürdürülüyor...

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Yangında evlerini kaybedenlere kira ve taşınma yardımı yapılacak!

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangınlar nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira ve taşınma yardımı yapılacak. 

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul depremi için korkutan uyarı: 1900 yangın çıkacak!

Türkiye’deki fabrikaların yüzde 98’i deprem bölgesinde yer alıyor. Mega kent  İstanbul'da Olası büyük bir sarsıntının yaratacağı fabrika yangınları büyük tehlike oluşturacak.

RE/MAX Türkiye, kadınları çalışma hayatına davet ediyor!

Kadınların iş hayatında aktif rol almasını destekleyen ve girişimciliğe teşvik edici faaliyetleri ile öne çıkan RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadın istihdamı sağlıyor. 

Yangın evlerin en yakın komşusu oldu!

Yapı malzemeleri uzmanı Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Yangından Korunma Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Erel, Türkiye’de yangınların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

türkiyede yangınlar Haberi

türkiyede yangınlar


ÇANAKKALE/MUĞLA/ANTALYA


Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınında çıkan orman yangınının kontrol altına alınmasına çalışılıyor.


Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Ilgardere köyü yakınında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede yayılan alevlere, olay yerine sevk edilen bir helikopter ve arazözlerle müdahale ediliyor. 


Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, yangına ilişkin, "Şu anda yangını söndürmek için 5 helikopter ve 25 arazöz çalışıyor. Değişik bölgelerden arazözler intikal etmeye devam ediyor" dedi.


Rüzgarın, çalışmaları olumsuz etkilediğini dile getiren Çınar, şöyle konuştu:


"Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Konuyla ilgili olarak yeni sistemden dolayı Bakanlığımızın da haberleri var. Arkadaşlar çalışıyor. İnşallah en kısa sürede söndürülecek."


Çınar, bir gazetecinin yangının, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı etkileyip etkilemediği sorusuna ise bu konuda alevlerin gidiş yönü, müdahalenin şekli ve rüzgarın gücünün...