23 / 04 / 2024

türkiyedeki halk sağlığı merkezi projeleri

türkiyedeki halk sağlığı merkezi projeleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Halk Sağlığı Merkezlerinin (HASAM) bu anlamda danışma merkezleri olacağını, bu yıl Türkiye genelinde 1.000, gelecek yıl da 1.000 adet HASAM yapacaklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Balkan Güngör tarafından kuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Doktor ve hemşireler banka promosyonunu bekliyor! 2022 yılı sağlık promosyonları ne zaman verilecek?

Sağlık çalışanları da banka promosyonu için seslerini duyurmak istiyorlar. Hemşire, doktor ve ATT çalışanları Sağlık Bakanlığı banka promosyon güncellemesini dört gözle bekliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde sağlık personeli banka promosyonu ne zaman verilecek?

Sağlık sektöründe ilk kira sertifikası ihracı TSKB'den!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB), yatırım bankacılığı alanında bir ilke daha imza atarak Türkiye'nin sağlık sektöründeki ilk kira sertifikası (sukuk) ihracını yaptı.

Konutta yeni normal: Sağlıklı ev!

DAP Yapı’nın son yatırımı olan Çekmeköy’deki Ormanköy projesiyle ilgili bilgiler paylaşan Ziya Yılmaz, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Sağlıklı Ev konseptini Çekmeköy’de hayata geçiriyoruz'' dedi.

TÜGVA yurtları sağlık ve adalet çalışanlarına tahsis edildi!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA),  İstanbul'da 4, İzmir'de 3 ve diğer şehirlerde 6 yurt binasını sağlık ve infaz memurlarına tahsis etti.

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Türkiye'de sağlıksız ve kimliksiz kentler oluşuyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de şehircilik açısından sağlıksız ve kimliksiz kentler oluştuğunu söyledi.

Başakşehir Şehir Hastanesi, İstanbul’u sağlığın başkenti yapacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi, 2020 yılında açılacak. Hastane açıldığında, İstanbul ve Türkiye’yi sağlıkta “merkez” haline getirirken, 2 bin 68 adet sismik izolatörle “Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası” unvanına da sahip olacak...

Tahtakale Çarşısı’ndaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

Türkiye'nin ilk sağlık rezidansı Antwell'in temeli atıldı!

Ant Yapı’nın Türkiye’nin sağlık hizmetleri alanındaki ilk konsepti olan ve Çamlıca eteklerinde inşa edilen Antwell Life Care Residence’ın inşaatı düzenlenen temel atma töreni ile başladı.   

Süleymanlı Sağlık Evi hizmete açıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Süleymanlı Sağlık Evi hizmete açıldı. Açılışa Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Faruk ERASLAN, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.Semih YANCAR katıldı.

türkiyedeki halk sağlığı merkezi projeleri Haberi

türkiyedeki halk sağlığı merkezi projeleri

Dudullu Halk Sağlığı Merkezinin açılışında konuşan, Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak yerel yönetimlerin daha iyi hizmet verebilmeleri, sağlıklı birey, aile, toplum oluşturabilmeleri için gelecek dönemde çok daha güzel hizmetler yapacaklarını anlattı.


Halk Sağlığı Merkezlerinin (HASAM) bu anlamda danışma merkezleri olacağını, bu yıl Türkiye genelinde 1.000, gelecek yıl da 1.000 adet HASAM yapacaklarını belirten Müezzinoğlu, "Yalnız hasta olunca değil, esasında buraya hasta olmadan geleceksiniz. Sağlıklı bir yaşam için ne yapmamız gerekiyor, doğrular nedir, bunun için buralara geleceksiniz. Buralarda sizlere hekimlerimiz, psikologlarımız, danışmanlarımız, sosyal destek uzmanlarımız yol haritasını verecek." diye konuştu.


Mezzinoğlu, Türkiye'nin dünyaya örnek olduğunu, artık gece uçuşlu ambulans helikopterlerin de vatandaşlara hizmet etmeye başladığını belirterek, 2000'li yılların başında turistler Türkiye'ye tatile geldikten sonra sağlıklarında bir sorun olduğunda ülkelerinden gelen ambulans uçakla alındığının...