20 / 04 / 2024

türkiyenin çelik ihracatı

türkiyenin çelik ihracatı

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan 2014 yılında, İran ile ABD arasındaki yumuşamanın meyvelerini vereceğini, ticari ilişkilere getirilen sınırlamaların kaldırılacağını ve çelik ticaretinin artacağını ümit ediyoruz...

Türkiye çelik ihracatında emin adımlarla ilerliyor!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, "Ürünlerimizin kalitesi ve uygun fiyat politikamız ile dünyanın dört bir yanından talep görüyoruz. Yaklaşık 200 ülkeye yaptığımız ihracat bunun en önemli göstergesi" dedi....

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Toygan Pulat kimdir? Çok uluslu şirketlerce kaç yıl çalıştı? Arçelik’te hangi ekibi yönetiyor?

Toygan Pulat hangi alanlarda çalıştı? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor? İşte Toygan Pulat’ın hayatı...

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Gülay Barbarosoğlu'nun hayatı...

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Türk çayı ihracatından 17,2 milyon dolarlık kazanç!

Türkiye'den ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 yükselerek 17 milyon 182 bin 55 doları buldu.

Türk balı ihracatı 4 ayda 13,5 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 4 aylık döneminde yapılan bal ihracatı 13 milyon 468 bin doları buldu. 

Türk çayı ihracatı 2023'ün ilk 4 ayında 11,3 milyon doları aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-nisan döneminde yapılan çay ihracatı yüzde 39 arttı ve 11 milyon 365 bin 591 dolar oldu.

İmsan Taahhüt Metal Çelik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmsan Taahhüt Metal Çelik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Melih Çakmak tarafından kuruldu.

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halı ihracatçıları,  açıklanan rakamlara göre ihracattan 2022 yılında 2 milyar 754 milyon 757 bin dolar gelir elde etti.

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

türkiyenin çelik ihracatı Haberi

türkiyenin çelik ihracatı

2014 yılında, İran ile ABD arasındaki yumuşamanın meyvelerini vereceğini, ticari ilişkilere getirilen sınırlamaların kaldırılacağını ve çelik ticaretinin artacağını ümit ediyoruz. 


2013 yılında çelik sektörümüzün ihracatı yüzde 6.6 oranında düşüşle, 16.93 milyon tondan, 16.82 milyon tona geriledi. Türkiye'nin toplam ihracatındaki 1.1 milyon tonluk gerilemenin, yüzde 60 gibi son derece yüksek bir bölümünü, İran'a yapılan ihracattaki 700 bin tona ulaşan düşüş oluşturdu. Aynı dönemde, Türkiye'nin İran'a yönelik toplam çelik ürünleri ihracatı yüzde 80 oranında düşüşle, geçen yılın aynı dönemindeki, 845 bin tondan, 170 bin tona geriledi. Dünya çelik sektöründe yükselen kapasite fazlalıklarının piyasalar üzerindeki baskısını artırdığı ve Türkiye menşeli çelik ürünleri ithalatına karşı korumacı tedbirlerin hızla yaygınlaştığı bir dönemde, İran'a yönelik yaptırımların sektörümüzün ihracatına ciddi bir darbe vurması, sektörün üretim performansım da...