18 / 04 / 2024

Türkmenistan elektrik santrali açıldı mı

Türkmenistan elektrik santrali açıldı mı

Türkmenistan'da Çalık Enerji tarafından inşa edilen 149.2 megavatlık elektrik santrali devreye alındı. Türkmenistan'ın Lebap kentinde yapılan santralin açılışını Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov gerçekleştirdi...

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Bürotime Türkmenistan’da mağaza açtı!

Ofis mobilyası sektörünün global markası Bürotime; Eylül ayında açtığı Yunanistan mağazasının ardından Ekim ayında da Türkmenistan’da mağaza açıp farklı coğrafyalarda pazar payını genişletiyor.

Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'da önemli işlere imza attı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok Türk şirketinin Türkmenistan'da önemli işler yaptığının altını çizdi...

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı!

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den kazı açıklaması!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den (TEİAŞ), büyükşehirlerde belediyeler ve üçüncü şahıslar, kırsal bölgelerde ise Karayolları Genel Müdürlüğünce kurumdan izin alınmadan yapılan inşaat ve kazı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı...

Türkler, Türkmenistan'ı yeniliyor!

Doğal kaynaklar bakımından yeryüzünün en bereketli topraklarından biri olan Türkmenistan'da yenilenme operasyonunda aslan payını Türk firmaları alıyor.

Polimeks'ten Türkmenistan'a havaalanı ve kompleks projesi!

Türkmenistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Asya Kapalı Salon Dövüş Sanatları Oyunları'na Türk müteahhitlik firması Polimeks adını yazdırdı. Türkiye’nin birinci inşaat şirketi olan Polimeks, hem Aşkabat Havaalanı hem de Olimpiyat kompleksine imza attı.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Ant Yapı'nın Türkmenistan projesi teslim edildi!

Ant Yapı tarafından Türkmenistan'ın Lebap Vilayetin'de inşa edilen şehrin içme suyunu sağlayan tesis tamamlandı ve Ocak ayında teslim edildi.

Alba Taahhüt Makina Elektrik Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alba Taahhüt Makina Elektrik Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Çetin Özevin imzasıyla kuruldu.

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu'nun ilk etabı açıldı!

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu Hattı'nın 88 kilometrelik ilk etabı İmamnazar Sınır Kapısı'nda Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkmenistan elektrik santrali açıldı mı Haberi

Türkmenistan elektrik santrali açıldı mı

Türkmenistan'da Çalık Enerji tarafından inşa edilen 149.2 megavatlık elektrik santrali devreye alındı. Türkmenistan'ın Lebap kentinde yapılan santralin açılışını Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov gerçekleştirdi. Elektrik santralinde General Electric uçak motoruyla doğalgazdan elektrik üretimi yapılacağını belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, "Türkmenistan, bu tür yatırımlarla komşu ülkelere de elektrik ihraç edecek bir konuma yükseldi" dedi. 



Sabah...