19 / 04 / 2024

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı mı

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı mı

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

TAGEM Genel Müdürü Türker: ‘Milli güvenlikten daha önemli bir konu varsa o da gıda konusu!’

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Metin Türker, gıda alanında yaşanan sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türker, “Gıda konusu artık milli güvenlikten daha önemli duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Sehil İnşaat, Türkmenistan'daki tazminat davasını kaybetti!

Muhammet Çap tarafından 1972'de İstanbul’da kurulan Sehil İnşaat, Türkmenistan yönetimi ile anlaşamadı ve ülkede projeler sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkemenin sonucu açıklandı.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

TÜRKLİM, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ödenen kira bedellerini yeniden belirleyecek! 

TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Genç, koronavirüs önlemleri kapsamında limanların maliyetlerinin azaltılması için, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ödenen kira bedellerinin yeniden belirleneceğini söyledi...

Bürotime Türkmenistan’da mağaza açtı!

Ofis mobilyası sektörünün global markası Bürotime; Eylül ayında açtığı Yunanistan mağazasının ardından Ekim ayında da Türkmenistan’da mağaza açıp farklı coğrafyalarda pazar payını genişletiyor.

Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'da önemli işlere imza attı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok Türk şirketinin Türkmenistan'da önemli işler yaptığının altını çizdi...

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı mı Haberi

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı mı


Uluslararası Mühendislik ve İnşaat Dergisi ENR’ın her yıl yaptığı sıralamada Endüstriyel Tesis İnşaatında 2017'de dünya genelinde 22.sıraya yerleşen ve özkaynak sıralamasında Türkiye’nin en büyük 50. şirketi olan Tepe İnşaat, yurtdışındaki taahhüt işlerinde başarılara imza atmayı sürdürüyor. İnşaatına 2016 yılında başlanılan ve EPC (Mühendislik, Tedarik ve Kurulum) olarak, bütün mühendislik hizmetleri dahil Tepe İnşaat tarafından inşa edilenTürkmenistan Milli Cam Kompleksi, dün büyük bir tören ile açıldı.

Gerçekleştirilen açılış törenine Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, Türkmenistan’ın Devlet Başkanı Yardımcıları, Yabancı Temsilcilikler, Türkmenistan’daki Türkiye Büyükelçisi Mustafa Kapucu, aralarında Türk işadamlarının ağırlıklı olduğu yabancı işadamları, yerel ve yabancı basın mensupları ve çok sayıda davetli, Bilkent Ünivesitesi Rektörü ve Bilkent Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Atalar, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Tepe İnşaat Yönetim Kurulu...