19 / 04 / 2024

TÜROB

TÜROB

TÜROB, kamuoyunda günlük kiralık evler olarak bilinen kısa dönemli kiralamalarla ilgili ısrarla gündeme getirdiği uyarılar sonuç veriyor.

İstanbul'da konaklama fiyatları yüzde 25 geriledi

TÜROB verilerine göre, İstanbul'da ortalama günlük satılan oda bedeli 2 aylık dönemde yüzde 25 gerileyerek 68,1 avroya düştü.

Otel yatırımlarına 305 milyon TL daha!

Eylül ayında toplam 305 milyon milyon TL’lik 14 yeni otel projesi teşvik belgesi alırken, 9 ayda bu rakam 131 otel projesi için 2.2 milyar TL oldu.

Darbe yatırımcıyı yıldırmadı, 17 yeni otel için teşvik belgesi alındı!

Onca patlayan bombaya, gelmeyen turiste rağmen otelcilerin Türkiye’ye inancı tam. Sadece Ağustos’ta 3 bin 303 yatak kapasiteli 17 yeni otel için teşvik belgesi alındı.

4 ayda 66 yeni otel projesi için teşvik belgesi verildi!

Anadolu illerindeki otel yatırımları devam ediyor. Yılın ilk 4 ayında 29 şehirde 14 bin 581 yataklı 66 yeni otel projesi "teşvik belgesi" alırken bu projeler için 1 milyar lira yatırım yapılacak

Türkiye'de otel rezervasyonları yüzde 40 düşüşte!

Türkiye Otelciler Birliği, güvenlik endişeleri nedeniyle bu yıl Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinden gelecek turist sayısında önemli düşüş beklendiğini belirtirken; rezervasyon ve organizasyonlarda da yüzde 40’a varan iptaller yaşandığını açıkladı.

Türkiye'nin ilk kış turizm fuarı Kayseri'de düzenlenecek!

Türkiye'nin ilk kış turizm fuarı 1-4 Kasım arasında Kayseri'de düzenlenecek

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel başlatılan indirim furyasına otellerde dahil oldu! TÜROB resmen açıkladı, indirim geliyor

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, otellerin Cumhuriyet'in 100. yılında enflasyonla mücadele kampanyası kapsamında indirime gideceğini ilan etti.

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinden konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin açıklama: Çok önemli bir adım

TÜROB Başkanı Eresin, haksız kazancın önüne geçilmesi amacında ve daha da önemlisi hem güvenlik hem hijyen sebepleriyle çok önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Otel yatırımlarında artış!

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) raporuna göre, 6 ayda toplam teşvik değeri 7 milyar 553 milyon TL olan 75 otel projesi için başvuruda bunuldu. İlk yarıda teşvik belgesi başvurularının parasal tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 640 arttı. Ayrıca proje sayısı yüzde 39, yatak kapa

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Konaklama sektörü kira desteğinden memnun!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin yaptığı açıklamada, "KDV indiriminin devam edeceğinin açıklanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, tahsislere ve kiralara ilişkin yeni destekler de olumlu etki sağlayacaktır" dedi.

Fırsatçılar Türkiye'deki otelleri 'ölü fiyatına' almak istiyor!

Dünya Turizm Örgütü’ne göre turizm hareketi 2022 yılında tekrar normale dönecek TÜROB Başkanı Müberra Eresi Pandemi olmasaydı 2020’de belki dünyanın ilk 3 destinasyonu arasına oturabilecek..

9 ayda konaklamaya 2.3 milyar TL'lik yatırım!

TÜROB tarafından yapılan araştırmalara göre, yatırımlarda 9 ayda proje sayısı azalırken, yatırım tutarı ise yüzde 7.5 yükseldi.

Konaklama yatırımlarında İstanbul ve Antalya'nın ağırlığı sürüyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

Müberra Eresin: Anadolu'da otel yatırımı artışı sevindirici!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin yaptığı açıklamada Anadolu şehirlerinde otel yatırım artışının sevindirici olduğunu söyledi.

Müberra Eresin: Bazı bölgelere otel yapılmamalı

TÜROB Başkanı Eresin, "Bir otel yapılacağı zaman kuruldan onay çıksın. Bazı bölgelere otel yapılmasından yana değiliz" ifadelerini kullandı...

TÜROB Haberi

TÜROB

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB), kamuoyunda günlük kiralık evler olarak bilinen ve Türkiye genelinde 20 bini bulduğu ifade edilen kısa süreli kiralamalar konusunda ısrarla gündeme getirdiği uyarılar sonuç veriyor. Hem toplumsal güvenlik konusunda çok ciddi bir sorun haline gelen hem de kayıtdışı olması nedeniyle devletin vergi kaybına uğramasına yol açan kısa dönemli kiralamalar, hükümetin hayata geçirdiği yeni uygulamalar ile kontrol altına alınmaya başladı. Günübirlik/kısa süreli ev kiralayanlara anlık kimlik bildirimi zorunluluğunun getirilmesinin ardından, Maliye Bakanlığı da harekete geçerek; haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında kiraya ilişkin belge zorunluluğu getirdi. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında tutara bakılmaksızın kiraya...