29 / 03 / 2024

Türkiye'nin ilk kış turizm fuarı Kayseri'de düzenlenecek!

 Türkiye'nin ilk kış turizm fuarı Kayseri'de düzenlenecek!

Türkiye'nin ilk kış turizm fuarı 1-4 Kasım arasında Kayseri'de düzenlenecek



Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Erciyes AŞ ve Show Expo Fuarcılık ile organize ettikleri ''Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları Fuarı''nın 1-4 Kasım arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirileceğini belirtti. 

     Türkiye'de projelendirilen 15 kayak merkeziyle toplam 46 kayak merkezi oluştuğunu dile getiren Cıngı, kış turizminin ülkede ciddi bir turizm dalı haline geldiğini ifade etti. 

     Fuarın Türkiye'deki kış turizmine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Cıngı, ''Bu fuarda, yerli ve yabancı telesiyej ve teleferik üreticilerini, kayak ve snowboard markalarını, kayak tekstili ve ayakkabı firmalarını, ithalatçıları, temsilcileri, kış ve dağ otellerini, dağcılık ekipmanları üreticilerini, doğa sporları malzemesi satanları ve sektördeki sivil toplum organlarını bir araya getirmeyi planlıyoruz'' diye konuştu. 

     Bir ilk olmasından dolayı fuara katılım taleplerinin beklentilerinin üzerinde olduğunu kaydeden Cıngı, sektörün önde gelen ve merkezi Avusturya, İsviçre, İtalya'da bulunan dünya markalarının fuar için stant rezervasyonlarını yaptırdıklarını, Türkiye'den de sektör temsilcilerinin yoğun ilgisinin kendilerini sevindirdiğini kaydetti. 

     Cıngı, fuarın Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, ORAN Kalkınma Ajansı, Kayseri Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROB ve TYD gibi kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklendiğini sözlerine ekledi. 

     

AA


Geri Dön