18 / 04 / 2024

Ukrayna doğalgaz

Ukrayna doğalgaz

Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Yuriy Prodan, basına yaptığı açıklamaya göre, Rusya'dan satın aldığı doğalgaz hacmini giderek azaltan Ukrayna, yıl sonuna kadar 1,5 milyar metre küp Rus doğalgazı almayı hedefliyor.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?

Ukrayna-Rusya savaşı Avrupa’da ki doğalgaz sorununu derinleştiriyor. Belçika Enerji Bakanı, gaz fiyatlarında ki artışlara dikkat çekti…

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artış! Doğalgaz kesintisi mi yaşanacak? İşte detaylar!

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artışlar devam ediyor. Rusya ile Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana doğalgaz ve kömür fiyatları rekor kırdı. İşte detaylar!

Isı pompasıyla doğalgaz faturaları düşecek! İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi!

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından pek çok ülke Rus gazına olan bağımlılıklarını sorgulamaya ve doğalgaz yerine ne kullanabileceklerini araştırmaya başladı. Bu duruma alternatif ısı pompaları olabilir mi? Peki ısı pompası nedir, fiyatları ne kadar? İşte ısı pompaları Mart 2022 fiyat listesi...

Doğalgaz fiyatı 2 bin Euro’yu geçti! Savaşla rekor geldi!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açmasının ardından Batılı ülkeler pek çok yaptırım uygulamasıyla beraber doğalgaz rekor kırdı.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yüzde 60 arttı!

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş  sebebiyle Avrupa'da doğalgazın megavatsaat fiyatı bugün yaklaşık yüzde 60 artış göstererek 194 euro oldu.

Avrupa'daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!

Rusya Ukrayna krizi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarını uçurdu. Hollanda'da fiyatlar yüzde 30'dan fazla yükseliş kaydetti.

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında sert artış! Türkiye’de doğalgaz zamlanacak mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı ve Rusya'ya yönelik alınan yaptırım kararları sonrası ülkemizde doğalgaz fiyatlarının artacağına yönelik endişeler gündeme geldi. Doğalgaz fiyatlarına zam olup olmayacağı hakkında bir açıklama yapıldı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gecede yüzde 30 arttı!

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla beraber Avrupa'da doğalgaz fiyatları, yalnızca bir gecede yaklaşık olarak yüzde 30'dan fazla artış yaşadı. Doğalgaz fiyatları, 118 dolarla kadar ocak ve Şubat ayının zirvesine oturdu. doğalgaz fiyatları en son 2021 senesinde 180 doları görmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Doğalgaz ve elektrik faturalarına düzenleme mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ziyareti sonrasında Gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Erdoğan, yüksek gelen doğalgaz ve elektrik faturaları ile ilgili, ''Biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız.'' dedi.

Maros Sefcovic: Doğalgazın tek tedarik yolu Tük Akımı boru hattı!

Avrupa Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile dün Moskova'da görüşen Miller, yaptığı açıklamada, maddi zorluklar nedeniyle Ukrayna'nın kasım ve aralık aylarında gerekli miktarlarda doğalgaz alamadığını iddia etti.

Ukrayna Rusya'dan 1,5 milyar metre küp doğalgaz alacak!

Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Yuriy Prodan, basına yaptığı açıklamaya göre, Rusya'dan satın aldığı doğalgaz hacmini giderek azaltan Ukrayna, yıl sonuna kadar 1,5 milyar metre küp Rus doğalgazı almayı hedefliyor.

Ukrayna doğalgaz Haberi

Ukrayna doğalgaz


Rusya'dan satın aldığı doğalgaz hacmini giderek azaltan Ukrayna, yıl sonuna kadar 1,5 milyar metre küp Rus doğalgazı almayı hedefliyor. 


Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Yuriy Prodan, basına yaptığı açıklamada, daha önce 4-5 milyar metreküp Rus doğalgaz satın alma hedeflerine karşılık, ülkesinin yıl sonuna kadar 1,5 milyar metreküp doğalgaz almayı planladığını kaydetti. 


Prodan, Ukrayna'nın gelecek yılın ilk çeyreğinde Rusya'dan 1 milyar metreküp doğalgaz satın almayı hedeflediğini kaydederek, "Bu yıl sonuna kadar 1,5 milyar metreküp, hava koşullarına göre de, gelecek sene 1 milyar metreküp doğalgaz satın almayı öngörüyoruz" ifadesini kullandı.  


Prodan, ayrıca gelecek yılın ilkbahar ve yaz mevsimi için de doğalgaz alımı konusunda Rusya ile yapılacak görüşmelerde AB'nin desteğine umut ettiklerini dile getirdi. 


Ukrayna'nın Naftogaz şirketi Başkanı Andrey Kobolev de bu ay sonuna...