29 / 03 / 2024

Ülke genelinde arazi kullanımı

Ülke genelinde arazi kullanımı

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması amacıyla çalışma ve düzenlemeler bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Ülke genelinde geçtiğimiz ay 275 bin 556 gayrimenkul satışı yapıldı!

Ülke genelinde temmuz ayında 275 bin 556 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve toplamda 4 milyar 476 milyon 606 bin 777 lira tapu harcı geliri elde edildi.

İŞKUR’dan sürpriz duyuru! Türkiye genelinde tam 1250 personel alımı yapılacak!

İŞKUR yaptığı son dakika duyurusuyla ülke genelinde 1.250 personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartının talep edilmediği personel alımı kapsamında; ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu kişilerin istihdam edileceği belirtildi.

Böyle fırsat kaçmaz! Ülke genelinde 20334 personel alınacak! Vasıflı vasıfsız herkes başvurabilir! İşte detaylar!

Türkiye genelinde 20334 işçi alımı yapılacak. İster kadın ister erkek başvuru yapabilir. İşte detaylar!

Bakanlık ülke genelinde binlerce personel arıyor! Eğitim şartı aranmıyor! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ülke genelinde binlerce personeli işe alıyor. Üstelik KPSS şartı yok, eğitim şartı yok. İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 31 ilde 385 araziyi satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 14 ve 22-23 Aralık tarihlerinde ülke genelinde yapılacak 31 ilde 385 arazi peşin ya da yüzde 25 peşin 24 ay vade imkanıyla satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Murat Kurum: Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını açıkladı. 

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması mecliste!

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması amacıyla çalışma ve düzenlemeler bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye genelinde 15 bin 670 güvenli toplanma alanı var! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, afet ve acil durumlarda vatandaşların tehlikeli bölgeden uzaklaşarak bir araya gelmesi için ülke genelinde 15 bin 670 güvenli toplanma alanı bulunduğu bildirdi.   

Türkiye genelinde 15 stadyum arazisi bahçe oluyor!

Ülke genelinde yaklaşık 713 bin metrekare Millet Bahçesi hayata geçirilecek. 15 stadyum arazisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Millet Bahçesi’ne dönüşüyor.

Ahmet Vefik Alp: Ülke genelinde 5 milyon konut sorunlu!

Prof. Dr. Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve bunların bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Ülke genelinde arazi kullanımı Haberi

Ülke genelinde arazi kullanımı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması amacıyla çalışma ve düzenlemeler bulunup bulunmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Ülke, bölge, havza il ve ilçe düzeylerinde arazi kullanım planlarının yapılması, arazi yetenek sınıfları, tarımsal üretim niteliği varsa toprak analiz sonuçlarıyla birlikte hangi amaçlarla kullanabileceklerine ilşkin tarım bilgi ve kadastro sisteminin entegre edilmesine yönelik çalışma ve düzenlemeler yapılmakta mıdır?
2- Tarım aklanlarının yok olmaması için tapu kütüğüne ''Tarım amacı dışında kullanılmayacak arazi'' şeklinde belirtilmesi hususunda bir çalışma yapılmakta mıdır?
3- Arazi değerlendirme sisteminin yeniden düzenlenmesi düşünülmekte...