19 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesine yeni bina mı yapılacak

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesine yeni bina mı yapılacak

Eğitimin her zaman yanında olan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yer alan Mimarlık Fakültesi’ne yeni ve modern bir bina kazandırılması için devreye girdi.

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Ankara'da BETONART Mimarlık Yaz Okulu başladı! 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen mimarlık öğrencileri BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu.

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi! 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne 60 öğrenci alacak!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mimarlık Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için 60 öğrenci alacak. Fakültenin öğretim dili yüzde 30 İngilizce olacak.

Betonart Mimarlık Yaz Okulu 27 Temmuz'da başlayacak! 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından hayata geçirilen Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. 

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü dijital çağa geçti!

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nün dijital çağa geçiş kapsamında hayata geçirdiği Sanal Deneyim Tasarım Laboratuvarı'nın tanıtımı yapıldı.

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü dijital çağa geçiyor!

Arel Üniversitesi'nin İç Mimarlık Bölümü Sanal Deneyim Tasarım Laboratuvarı'nda, yeni proje deneyimleri ve günümüz teknolojileri tanıtılacak...

Tekirdağ Büyükşehir'den Mimarlık bölümü öğrencilerine destek!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik tanıtım gezisi düzenledi.

Uludağ Üniversitesi'nde Bina Deprem Yönetmeliği anlatıldı!

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerine 2019 yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında açıklamalar yaptı. 

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesine yeni bina mı yapılacak Haberi

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesine yeni bina mı yapılacak


Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kentteki eğitim kalitesinin de artırılmasıyla amacıyla önemli bir görev üstleniyor. Bugüne kadar spor salonu bulunmayan okullara spor salonları kazandıran, ilk ve orta dereceli okulların fiziki eksikliklerini gideren, kent merkezinde kalan eski depreme dayanıksız binaların yıkılarak yenilenmesinde önemli bir sorumluluk üstlenen Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi’ne de bir fakülte binası kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi, Mimarlık Fakültesi’nin mevcut binalarının yenilenmesi ve yeni bir fakülte binası yapılması konusunda da başrolü üstlendi. Yeni fakülte binası yapılması ve mevcut binaların tadilatına ilişkin protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay arasında imzalandı. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün de katıldığı imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni binanın 1...