25 / 04 / 2024

ulusal süt konseyi zammı

ulusal süt konseyi zammı

Ulusal Süt Konseyi, geçtiğimiz haftalarda çiğ süt litre fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak açıklamıştı.. Çiğ sütün 7,5 lira olarak belirlenen fiyatının 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağı açıklandı. Çiftçiler kendilerine verilen zammın yansımadığından şikayetçi. İşte detaylar..

Çiğ süt fiyatında büyük hayal kırıklığı! Sütün fiyatı bu kadar olmalıydı...

Ulusal Süt Konseyi’nin 11.5 lira olarak açıkladığı çiğ süt fiyatı üreticiler tarafından tam bir hayal kırıklığı oldu. Üreticilerin süt fiyatlarından beklentisi ise farklıydı, sütün fiyatı bu kadar olmalıydı...

SON DAKİKA HABERİ: Çiğ süt tavsiye fiyatı belirlendi! Yüzde 35,2 zam

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatını belirledi. Bu kapsamda, çiğ süt tavsiye fiyatı 11,5 TL olacak.

Ulusal Süt Konseyi toplantısında fiyat belirsizliği devam ediyor

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatının artırılmaması üzerine yapılan toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Üreticiler, maliyetlerin artması ve destek taleplerini iletmek için toplantıya katıldı. Konsey, tüm tarafların görüşlerini dinleyerek bir rapor hazırlayacak.

Çiftçiler dikkat... Ulusal Süt Konseyi peş peşe açıkladı… Şubat ve Mart ayları çiğ süt üretim maliyeti kaç TL oldu?

Ulusal Süt Konseyi, Şubat ve Mart ayları için çiğ süt üretim maliyeti fiyatlarını açıkladı. Peki çiğ süt üretim maliyeti kaç TL oldu?

Süt fiyatı önce üreticiyi sonra vatandaşı vurdu! Fiyatların önüne geçilemiyor

1 litre çiğ sütün maliyeti 2022'ye göre değişti ve yeni mailiyet hesap edildi. Ulusal Süt Konseyi, Ocak 2023 senesinde çiğ süt üretim giderini ilan etti.  Aralık ayı için 8.74 TL fiyat biçilen 1 litre sütün üretim maliyeti Ocak ayında 1 TL'ye civarına çıkarak 9.69 TL'ye çıktı.

Vatandaş süt alabilsin diye 'acil' koduyla toplanıyorlar!

Süt ve süt ürünlerine peş peşe gelen fahiş zamların ardından, Ulusal Süt Konseyi (USK) 31 Ocak Salı günü olağanüstü toplanma kararı aldı.

Maliyet farkı arttı! Süte yeni zam geliyor

Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt referans fiyatı 15 Ekim’den bu yana 8.5 lira olarak uygulanıyordu. Ancak, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) tarafından yapılan 1 litre sütün maliyet hesabı süt üreticisinin zararını ortaya koydu. Bu durum ise süte yeni zam

Üretici 'zarar ediyorum' diyordu! Ulusal Süt Konseyi belgeyi yayınladı

Günlerdir süt üreticisinin zarar ettiği yönündeki haberlere binaen, Ulusal Süt Konseyi (USK)'dan Aralık ayına ait 1 litre çiğ süt maliyet tablosu yayınlandı.

Süt ve süt ürünleri zammına inat Migros'tan yüzde 50'ye varan indirim! İşte 21 Ekim 2022 fiyat listesi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatını 7,5 TL'den 8,5 TL'ye yükseltmesinden sonra Migros market harekete geçti. Zincir markette süt ve süt ürünlerinin 2'incisi yüzde 50 indirimle satışa sunuldu. İşte detaylar...

Süt zammından sonra Carrefoursa süt ve süt ürünlerine yüzde 30'a varan indirim yaptı! İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatını 7,5 liradan 8,5 TL'ye yükseltmesinden sonra Carrefoursa market harekete geçti. Zincir markette süt ve süt ürünleri yüzde 30'a varan oranda indirime girdi. İşte detaylar...

Çiğ süte yüzde 13,3 zam geliyor! 

Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatını 7,5 TL'den 8,5 TL'ye yükseltti. Yeni fiyatlar cuma gününden itibaren geçerli olacak. İşte detaylar...

"Hazine Bakanlığı hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et ve süt sektöründe yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, "Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu" dedi.

Süt için zam talebi! 

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı sütteki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çallı bugünkü durumdan memnun olmadıklarını belirtti.

ulusal süt konseyi zammı Haberi

ulusal süt konseyi zammı

Ulusal Süt Konseyi, geçtiğimiz 5 Mayıs'ta çiğ süt litre fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Mart, nisan ve mayıs aylarında verilen 1 liralık destekleme primi 20 kuruşa indirildi. "Belirlenen fiyat 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak" dendi.

Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere 6,70 TL olan çiğ süt fiyatını 15 Mayıs'tan itibaren 7.50 TL’ye çıkarırken, 1 liralık prim desteğini 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere 20 kuruşa düşürmesi tartışma yarattı. 

Bir önceki fiyat 5 lira 70 kuruş artı 1 lira prim desteğiyle 6 lira 70 kuruştu.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu çiğ süt fiyatlarına yapılan zamla ilgili şunları söyledi:

Böyle bir tezat olabilir mi? Bir ülkede ‘maliyetler attığı için süt fiyatlarını arttırıyoruz’...