28 / 03 / 2024

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu

Ulusal Süt Konseyi, geçtiğimiz haftalarda çiğ süt litre fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak açıklamıştı.. Çiğ sütün 7,5 lira olarak belirlenen fiyatının 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağı açıklandı. Çiftçiler kendilerine verilen zammın yansımadığından şikayetçi. İşte detaylar..



Ulusal Süt Konseyi, geçtiğimiz 5 Mayıs'ta çiğ süt litre fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Mart, nisan ve mayıs aylarında verilen 1 liralık destekleme primi 20 kuruşa indirildi. "Belirlenen fiyat 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak" dendi.

Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere 6,70 TL olan çiğ süt fiyatını 15 Mayıs'tan itibaren 7.50 TL’ye çıkarırken, 1 liralık prim desteğini 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere 20 kuruşa düşürmesi tartışma yarattı. 

Bir önceki fiyat 5 lira 70 kuruş artı 1 lira prim desteğiyle 6 lira 70 kuruştu.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu çiğ süt fiyatlarına yapılan zamla ilgili şunları söyledi:

Böyle bir tezat olabilir mi? Bir ülkede ‘maliyetler attığı için süt fiyatlarını arttırıyoruz’ diyorlar. Doğru maliyetler inanılmaz arttı. 5 lira 70 kuruş olan 7 buçuk TL’ye çıktı. Sanki büyük bir zam gelmiş gibi gözüküyor. Ama öbür taraftan 1 lira olan desteği 20 kuruşa düşürdüler. Yani toplam üreticinin eline geçecek olan zam yüzde 15 mertebesinde.

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön