23 / 04 / 2024

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu

Ulusal Süt Konseyi, geçtiğimiz haftalarda çiğ süt litre fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak açıklamıştı.. Çiğ sütün 7,5 lira olarak belirlenen fiyatının 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağı açıklandı. Çiftçiler kendilerine verilen zammın yansımadığından şikayetçi. İşte detaylar..



ÜRETİCİDEN 5,5 LİRAYA ÇİĞ SÜT ALINIYOR

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi tarafından litre fiyatı yedi buçuk lira olarak belirlenen sütün beş buçuk liradan toplanmasına tepki gösterdi. Üretici Bahri Büyükeryılmaz, “Kadirli’de beş buçuk liradan devam ediyoruz’ dediler. Yeme her gün zam geliyor. Yetişemiyoruz, borçlanıyoruz. İnekleri satmak durumunda kalıyoruz” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki süt üreticileri, sütlerinin Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği litre fiyatından düşük bedelle alınmasına tepki gösterdi. Kadirlili üretici Bahri Büyükeryılmaz, şunları söyledi:

Televizyondan dinlediğime göre; sütü daha önce dört liradan alıyorlardı. Beş buçuğa (5,5 TL) aldılar. Daha sonra da yedi buçuk lira olacağını söylediler. Sütçüye de sordum. Daha artırma olmadı. ‘Kadirli’de beş buçuktan (5,5 TL) devam ediyoruz’ dediler.

Onun için de yeme her gün zam geliyor. Yetiştiremiyoruz, borçlanıyoruz. İnekleri satmak durumunda kalıyoruz. O yüzden, sütün bir an önce yedi buçuk lira olmasını temenni ediyoruz. Yem veremediğimizden ineklerden süt alamıyoruz. Yeme her gün zam geldiği halde süte senede bir kere zam bile gelmiyor. Sütün bir an önce artmasını temenni ediyoruz.

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden ayçiçek yağına dev indirim getirdi! 21 Mayıs'a özel fiyat listesi vatandaşı sevindirdi

Çiftçiye buğday alım fiyatı sürprizi! 3 kat artış yaşandı

Çeyrek altın fiyatları dolara inat yükseldi! Altında yeni rokorun kırılacağı tarihi uzmanlar açıkladı

Gübre fiyatlarında akıl almaz artış! Çiftçiye söylenen fiyat şaşkınlık yarattı

Türkiye'de bu alanlara yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Doları altını borsayı bir kenara bırakın

Emekli ve memur maaşlarına zam haberi beklenirken Erdoğan o ismi görevden aldı! Resmen açıklandı

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön