20 / 04 / 2024

Uluslararası ÇED Kongresi erdoğan bayraktar

Uluslararası ÇED Kongresi erdoğan bayraktar

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Uluslararası ÇED Kongresinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “ Çevremizi, Avrupalı muhataplarımızın geçmişte düştüğü hatalara düşmeden koruyup kollayacağız” dedi...

6. Uluslararası Taş Kongresi 23-26 Mart'ta!

Doğal taş sektörünün temsilcileri 23-26 Mart 2021 tarihlerinde dúzenlenecek olan 6. Uluslararası Taş Kongresi'nin danışma kurulu toplantısında buluşacak.

10. Beton Kongresi 2-4 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisler Odası (İMO), Bursa Şubesi ev sahipliğinde Uluslararası 10. Beton Kongresi'ni düzenleyecek. Kongre 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı!

"Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı. 

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi 8-11 Mayıs'ta!

10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, TCDD ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da yapılacak.

ACE 2016 Kongresi, 21-23 Eylül'de!

12. Uluslararası İnşaat Mühendisliğinde Gelişmeler Kongresi (ACE 2016), Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından 21-23 Eylül 2016 tarihlerinde düzenleniyor.

İzmir'deki Karbeyaz Çimento fabrikasının ÇED başvurusuna ret!

İzmir Bergama'da bir çimento fabrikasıyla 11 ayrı taş ocağı kurmak isteyen Karbeyaz Çimento'nun ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geri döndü. Proje alanının Uluslararası sözleşmeler açısından da değerlendirilmesi istendi.

8. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı kapılarını açtı!

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman TP'nin büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2023 hedefleri çerçevesinde uluslararası milli bir petrol şirketine dönüşmeyi planladıklarını söyledi.

1. Uluslararası Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Kongresi 13-14 Kasım'da!

Kocaeli'de düzenlecek 1. Uluslararası Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Kongresi'nin başkanlığını Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mümin Şahin yapacak.

Değerler İnşası Kongresi 5-6 Kasım'da!

Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu 2015 yılı çalışmaları kapsamında Medeniyet İnşası-Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi ‘Referans Değerler, Kurumlar ve Kişiler’ temasıyla 5-6 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Antalya 3. Uluslararası Mimarlık Bienali neden ertelendi?

Antalya'da 5 Eylül'de düzenlenmesi planlanan 3. Uluslararası Mimarlık Bienali terör olayları nedeniyle ertelendi. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, üç yılda bir yapılan Dünya Kongresi'nin 2023 yılında Antalya'da yapılması için çalışmalarına devam ediyor.

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi gerçekleşti!

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği ev sahipliğinde 2021 Nisan tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center'da gerçekleştirildi.

Uluslararası ÇED Kongresi erdoğan bayraktar Haberi

Uluslararası ÇED Kongresi erdoğan bayraktar



Türkiye’de ilk defa düzenlenen Uluslararası ÇED Kongresinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar  “ Çevremizi, Avrupalı muhataplarımızın geçmişte düştüğü hatalara düşmeden koruyup kollayacağız” dedi.


Uluslararası ÇED Kongresi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) birlikteliğiyle gerçekleştirilen kongrede konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar “Biz hem gelişeceğiz, büyüyeceğiz hem de çevremizi; geçmişte Avrupalı muhataplarımızın düştüğü hatalara düşmeden, onların da tecrübelerinden istifade ederek koruyup kollayacağız. Çünkü birilerinin fantezisi olan çevreyi, biz; hayatın vazgeçilmez bir gerçeği olarak görüyoruz” dedi.


Geçmişte AB üyesi ülkelerin yıllarca, inşa ettikleri hiçbir nükleer santrale hatta fabrikaya ÇED raporu almadığının altını çizen Bakan Bayraktar, “Halbuki biz, dünyanın en büyük...