26 / 04 / 2024

üniversite sanayi işbirliğ

üniversite sanayi işbirliğ

Doç. Dr. Emin Akçaoğlu, ekonominin rekabet gücünün ancak üniversite-sanayi işbirliğini geliştiren ve daha fazla kaynağı Ar-Ge'ye yönlendiren bir yapısal dönüşüm ile mümkün olabileceğini söyledi.

Afetzede aileler için dönüşebilir barınma üniteleri tasarlanacak

Bursa’nın mimari tasarım sektöründe tek tasarım merkezi unvanına olan Hasan Sözüneri Mimarlık Tasarım Merkezi üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Biruni Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ile protokol imzaladı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye İtalya ile üçüncü ülkelerde iş birliği yapabilir!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye'nin İtalya ile üçüncü ülkelerde iş birliği yapabileceğini bildirdi.

Lazerli lam yazma cihazı 5'te bir maliyetle üretildi!

İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta bir firma, mikroskoplarda numune incelemek için kullanılan lamların üzerine bilgi yazan ve ithal edilen cihazı, üniversite-sanayi iş birliği ile  5'te bir maliyetle ürettiğini duyurdu.

Bursalı inşaat sektörü temsilcileri öğrencilerle buluştu!

İMSİAD, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Bursa inşaat sektörün önde gelen temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.

Muğla Teknopark için imzalar atıldı!

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Muğla Teknopark A.Ş.'nin yönetim kurulu Haziran ayında yapılan toplantıda belirlenmişti. 11 kişilik yönetim kurulunun ardından şirket ortakları da noter huzurunda yapılan ana sözleşme imzası ile Teknopark A.Ş.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği kar dağıtacak mı?

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. 2015 yılı kar dağıtım önerisi hakkındaki yönetim kurulu kararını yayınladı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, yönetim kurulu kararı gereği 2015 yılı olağan genel kuruluna sunulacak kar dağıtım tablosunu yayınladı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat'ın 2014 genel kurulu tescillendi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. 2014 yılı olağan genel kurulunun 13 Mayıs 2015 tarihinde tescillendiğini Kamu Aydınlatma Platformu'ndan duyurdu.

Aselsan demiryolu alanında Indra ile işbirliği yapacak!

Türkiye'nin en büyük savunma sanayi şirketi Aselsan, demiryolu alanında planlama, trafik yönetimi, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri projelerinde, yurtiçi ve dünya pazarlarında işbirliği yapılması için Indra şirketiyle anlaşma imzaladı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat'tan 2015'e vergi beyannamesi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. geçici vergi beyannamesi ekinde verilen sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiş olan 1 Ocak - 31 Aralık 2015 dönemine ait gelir tablosunu yayınladı.

MOSFED Türk kültürünü anlatan mobilyalar tasarlayacak!

Mobilya Dernekleri Federasyonu, üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir adım attı. 40 üniversitedeki endüstriyel tasarım bölümüyle Türk oturma biçimi üzerine tasarım ürünleri geliştirilecek.

Doruk Ev Gereçleri ve Anadolu Üniversitesi’nden yeni iş birliği!

Candy ve Hoover markalarını bünyesinde bulunduran Doruk Ev Gereçleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Anadolu Üniversitesi ile iş birliğine imza attı.

Türkiye-CERN Sanayi İşbirliği Konferansı yapıldı!

Türkiye-CERN Sanayi İşbirliği Konferansı yapıldı. Tsesmelis: "Türkiye ile özellikle sanayici, üniversite ve araştırmacı konularında daha güçlü işbirliği yapmalıyız, Türkiye’nin inşaat sektöründen yardım alacağımızı düşünüyorum" dedi.

üniversite sanayi işbirliğ Haberi

üniversite sanayi işbirliğ

İzmir Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu. Merkezi Londra'da bulunan Center For Eeonomics and Business Research (CEBR) tarafından yayımlanan Dıınya Ekonomi Ligi Raporu na göre, 2014 yılında 17'nci sıradan 19'uncu sıraya gerileyen Türkiye ekonomisinin, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer alma hedefini değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin yapısal dinamiklerinin 2023 hedefine elverişli hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Akçaoğlu, "Dünya ekonomisi bağlamında rekabetçi bir konum elde etmek, önde gelen ekonomilerden biri olmak istiyorsak daha çok yaratıcılık gerektiren ve yüksek teknolojiye dayanan endüstriyel sektörlerinin gelişmesine ihtiyaç var" dedi. 


ÜRETİM DE OLMALI 


MİLLİ gelir bakımından Türkiye'nin dünya ekonomi liginde iki basamak gerilemesini son dönemde liranın dolar karşısındaki değerkaybının birsonucuolarakdeğerlendiren Akçaoğlu; bununla birlikte 2023'te ilk 10 ekonomiden biri olma hedefi için Türkiye...