25 / 04 / 2024

Üniversitelerde enerji projesi

Üniversitelerde enerji projesi

Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla tüm Türkiye ’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği ’nin çalışmaları devam ediyor.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Ahmet Ağaoğlu: Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçim bildirgesi yayımlamadıklarını belirterek, "HES projesini aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Bir rüzgar enerji projesi mevcut. Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var" dedi.

11 ilde acele kamulaştırma yapılacak!

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararlara göre, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 11 enerji projesi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Karayolları Genel Müdürlüğü bu yıl 390 proje yapacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 2017'de 170 milyar liralık 390 proje yapacak. Projeler arasında 14 otoyol projesi, 11 turizm projesi, 12 enerji projesi ve 4 tarım sektörü projesi yer alıyor.

Bornova Enerji İletim Hatları projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Niğde UNİKOP Enerji Evi Projesi başladı!

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi UNİKOP Enerji Evi Projesi'nin başladığını söyledi. Bütçesinin 3 milyon 350 bin TL olan proje 2017 yılı içerisinde tamamlanacak.

Fas'ta dünyanın en büyük güneş enerji santrali açıldı!

Fas'ta, dünyanın en büyük yenilenebilir enerji projesi olan, Nur Enerji Projesi’nin ilk ayağı "Nur 1" adlı güneş enerjisi santrali, Fas Kralı 6. Muhammed el sadis bin el Hasan'ın katıldığı törenle açıldı.

Türkiye'nin en büyük GES projesinin geçici kabulü yapıldı!

Devletin yaptığı ve faaliyete geçen en büyük Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesinin geçici kabulü yapıldı. Tarım kenti Adıyaman’ı ’ırgat kent’ olmaktan kurtaracak devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, hayata geçirildi.

Tirebolu-Giresun-Ordu enerji iletim hattı projesi için kamulaştırma!

154 kV Tirebolu-Giresun-Ordu 380 Brş.N. Enerji İletim Hattı Yenileme projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Siirt Çetin HES Enerji projesinde çalışmalar durdu!

Siirt'te 1 milyar dolar ile Çetin HES Enerji Projesi yatırımı bulunan Norveç firmasına ait Statkraft Enerji AŞ.'nin çalışmaları durduruldu. Barajda taşeron firma bünyesinde çalıştırılan yaklaşık 900 işçi ücretli izne gönderildiği belirtildi.

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

Üniversitelerde enerji projesi Haberi

Üniversitelerde enerji projesi

Derneğin Denizli Şubesi, Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencilerine yönelik olarak ödüllü bir yarışma başlatıyor.Geleceğimizin, ülkemizin, hatta dünyanın en önemli konularından olan Enerji Verimliliği hakkında herkesi bilinçlendirme ve bilgilendirme amaçlı kurulan Enerji Verimliliği Derneği’nin Denizli Şubesi, çalışmalarına Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı yarışma ile devam ediyor.



Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi’nin  üniversite öğrencileri arasında düzenlediği ve  enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturmak ve bu bilinci oluştururken gençlerin eğlenceli bir şekilde bu konu hakkında düşünmelerini sağlamak amacı taşıyan yarışma, 3 kategoriden oluşuyor.

Enerji Verimliliği konulu endüstriyel tasarım

Enerji Verimliliği konulu kısa film- reklam

Enerji Verimliliği konulu şarkı


Ödüller ise öğrenciler için oldukça cazip, her kategori için;

Birinci olan gruba 20.000 TL para ödülü 

İkinci olan gruba Enerji Verimliliği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesinden Referans Mektubu(gruptaki tüm...