18 / 04 / 2024

Urfa Hilvanda su kaynakları

Urfa Hilvanda su kaynakları

Urfa'nın 88 yıllık ilçesi Hilvan ilçe olduğu günden buyana içme suyu sorunu yaşıyor. 1926 yılında ilçe yapılan Hilvan'ın 2 dönemdir belediye başkanlığını yapan AKP ise halka verdiği hiçbir vaadi yerine getirmedi.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve kendi elektriğini üretecek olan Siverek Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı

Şanlıurfa Akçakale'ye altyapı müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akçakale ilçesinde yaptığı altyapı ve üstyapının yanında atık su ve içme suyu tesisleri ile ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Bozova'da altyapı çalışmalarına ağırlık verildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bozova ilçesinde yaptığı alt yapı ve üst yapının yanında atık su ve içme suyu tesisleri ile ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa yeni altyapıya kavuşuyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ (Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) Genel Müdürlüğü Şanlıurfa şehir merkezinde bakım-onarım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Şanlıurfa'ya 100 milyon TL'lik arıtma tesisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 100 milyon liralık atık su arıtma tesisi çalışmaları son sürat devam ediyor.

Şanlıurfa Siverek'in ulaşım sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşanan yol, su ve ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Akçakale Atık Su Arıtma Tesisi yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), Akçakale Atık Su Arıtma Tesisindeki temizlik ve yenileme çalışmalarını tamamladı

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin yapımı hızla sürerken, Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerden atık nakli için tesise kadar toplamda 25 bin metrelik hat çekmeyi planlanıyor.

Şanlıurfa’daki tapu dolandırıcıları yakalandı!

Şanlıurfa’da tapu Müdürlüğünde sahte vekaletname ile işlem yapmaya çalışan 2 dolandırıcı, kurum personelinin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. Adliyeye çıkarılan dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yatırımcıların önünü açıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, SU-KAY Park ve Çelik Köprüler ile cazibe merkezi haline gelen GAP Vadisi bölgesindeki imarda yer alan 50 metrelik yeni yolları açarak halkın hizmetine sunmayı planlıyor.

Şanlıurfa Birecik’te 26 mahallenin su problemi gideriliyor!

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde 26 mahallenin su problemini gidermek amacıyla başlatılan alt yapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma yerinde denetleyerek, görevlilerden bilgi aldı.

Şanlıurfa GAP SUKAY açılışa hazırlanıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 58 Bin metrekarelik alana sahip GAP SUKAY Park Su Sporları Tesisi açılışa hazırlanıyor.

Urfa Hilvanda su kaynakları Haberi

Urfa Hilvanda su kaynakları

88 yıl önce ilçe olan Riha'nm (Urfa) 44 bin nüfuslu Curne Reş (Hilvan) ilçesinin içme suyu projesi hala çözülemedi. Son iki dönemdir belediyeyi elinde bulunduran AKP'nin içme suyu sorununu ortadan kaldıracağı vaadi ise 10 yıldır yeıine getirilmedi. 2012 yılı Mayıs ayında Riha'da yaptığı bir konuşmada Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Atatürk Barajı Gölü'nden alınacak suyun 14 kilometrelik bir boru hattıyla kurulacak olan arıtma tesisinden geçirildikten som a, ilçeye içme suyu olarak verileceği ve projenin 78 ayda tamamlanacağı vadi ise aradan geçen 2 yıla rağmen gerçekleşmedi. 30 Mart yerel seçimlerinde ilçede BDP Belediye Eşbaşkan adayı olan Mehmet Polat, içme suyu sorununun seçimlerden önce bitireleceği sözü verildiğini hatırlatarak, "Bugüne kadar neden bitmedi? Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerekiyor" dedi. 


Bıçak kemiğe dayandı


İlçe halkının kendi...