26 / 04 / 2024

urla Balıklıovalı kıyı kanunu yıkım

urla Balıklıovalı kıyı kanunu yıkım

Urla ilçesinde, Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek kaçak olduğu öne sürülen evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova sakinleri, geceyi parti binasında geçirdi

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri belli oldu! O rakam açıklandı!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değerini açıkladı. Peki Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

Balıkesir Karyağmaz köyü yeni yerine taşınmaya hazırlanıyor! 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı köy, 2010'daki Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Yalıntaş Mahallesi'nde inşa edilen konutlara yerleşmeye hazırlanıyor. 

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ASM’lerin yüzde 89’unun deprem dayanıklılık testi yok!

İstanbul Tabip Odası, İstanbul’daki aile sağlığı merkezlerinin yüzde 32’sinin 1999 İstanbul depremi öncesinde yapılmış binalarda hizmet sunduğu ve yüzde 89’unun da deprem dayanıklılık testi olmadığını belirtti.

Balıkesir'de 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Balıkesir'de 1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması gerçekleşen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor...

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Urla Yağcılar Köyü'nde milyon dolarlık villalar inşa ediliyor!

Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Köyü'nde inşa edilen villaları kaleme aldı.

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

urla Balıklıovalı kıyı kanunu yıkım Haberi

urla Balıklıovalı kıyı kanunu yıkım

 İzmir'in Urla ilçesinde, belediye tarafından Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek kaçak olduğu öne sürülen evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıovalı sakinleri, geceyi işgal ettikleri CHP İzmir İl Başkanlığı binasında geçirdi.


 Üzerilerine "evini yıktırma, yuvanı terk etme" yazılı tişörtler giyerek parti binasındaki odalara yerleşen Balıklıovalılar, yanlarında getirdikleri yastık, çarşaf, yorgan ve battaniyeleri yerlere ve masanın üzerine sererek buralarda dinlendi.  


Mahalle sakinleri adına konuşan Yusuf Altun, sorunları çözülene dek parti binasındaki bekleyişlerinin devam edeceğini belirterek, "Bizim burada bekleyişimiz sırasında en zor olan şey iki arkadaşımızın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması oldu. Biri kalp krizi geçirdi, diğeri şeker hastası olduğu için hastaneye kaldırıldı" dedi. 


Parti binasını işgal eden mahalle sakinlerinin yaş ortalamasını 70'in üzerinde olduğuna işaret eden Altun, "İstediğimiz çözüm çok açıktır, biz davayı geri çekeriz, belediye...