24 / 04 / 2024

üsküdar metrosu bitiş tarihi

üsküdar metrosu bitiş tarihi

Anadolu Yakası’ndan Avrupa’ya geçişin iskelesi görevi gören Üsküdar yeni metro yatırımları ile ulaşımda önemli bir rol üstlenecek. Peki ya Üsküdar metrosu ne zaman açılacak, güzergahları ne olacak? İşte cevabı…

Üsküdar Altunizade 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Altunizade Mahallesi 8 Ada 46 Parsel ve Bitişiğindeki Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2. etabını bugün açacak

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabı 21 Ekim Pazar günü açılacağını duyurdu.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu 21 Ekim'de açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabının 21 Ekim Pazar günü açılacağını müjdeledi.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bu ay sonu açılmış olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ikinci etabı en geç bu ay sonu açılmış olacak" dedi...

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın test seferleri sürüyor!

Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test seferleri sürüyor..

Üsküdar-Ümraniye Metrosu uzatılacak!

Üsküdar-Ümraniye Metrosu açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nı ileride Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatmayı planladıklarını açıkladı.

Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı. Metro hattı 16 istasyondan oluşacak..

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut talebini artırdı!

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe bölgelerinden geçen yeni metro hattı ile özellikle ofis fonksiyonlarının yoğun olduğu Altunizade ve Ümraniye bölgesindeki konut talebi artırıyor. 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut fiyatlarını ne kadar artırdı?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı üzerinde bulunan 16 istasyonun çevresindeki gayrimenkul fiyatları ne kadar arttı?

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu 20 gün sonra açılıyor!

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 15-20 gün sonra açılacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı’nı iptal edip yerine metro yapıyoruz. Bu hattı bazı metro hatlarıyla birleştireceğiz. " dedi.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu 1 ay içinde açılacak!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu hakkında açıklama yaptı. Metronun en geç 1 ay içinde açılacağını ifade eden Uysal, "Vatandaşlarımız bu kadar sabrettiler en geç bir ay içerisinde açacağımızın sözünü veriyoruz" dedi. 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İstanbul Anadolu yakasındaki ikinci metro projesi olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

üsküdar metrosu bitiş tarihi Haberi

üsküdar metrosu bitiş tarihi

İstanbul’un en köklü semtlerinden biri Üsküdar. Kız Kulesi, camileri, çeşmeleri ve medreseleri ile birçok romana, şiire ve filme konu olmuş bir tarihi semt. 


Aynı zamanda Anadolu’dan Avrupa’ya geçişin iskelesi görevini gören Üsküdar, yeni devreye girecek ulaşım yatırımları ile ulaşımda önemli rol üstlenecek. Şimdi gelin bu yatırımları daha yakından inceleyelim. Üsküdar metrosu ne zaman açılacak, Üsküdar metrosunun güzergahı ne olacak? hep birlikte görelim… 


Üsküdar Sancaktepe arası 26 dakikaya inecek



Üsküdar’a metro 2015 yılında geliyor. Üsküdar-Sancaktepe metro hattı 20 kilometre hat  üzerinde 16 istasyondan oluşacak. Proje tamamlandığında Üsküdar’dan metroya binen bir yolcu toplam 26 dakikada 16 istasyonu geçerek Sancaktepe’ye varabilecek. Üsküdar-Sancaktepe metro durakları ise sırasıyla şöyle olacak; 

• Üsküdar

• Fıstıkağacı

• Bağlarbaşı