29 / 03 / 2024

Üsküdar Sancaktepe Metrosu Altunizade

Üsküdar Sancaktepe Metrosu Altunizade

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en hızlı metro çalışmasını sürdürdüğü Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda, Ümraniye Çarşı ile Altunizade bağlandı. Sırada Bağlarbaşı İstasyonu var. İşte Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nun açılacağı tarih...

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 2. etabı açıldı!

Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın 2. etabını bugün açacak

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabı 21 Ekim Pazar günü açılacağını duyurdu.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu 21 Ekim'de açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabının 21 Ekim Pazar günü açılacağını müjdeledi.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu bu ay sonu açılmış olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "Üsküdar-Çekmeköy metrosunun ikinci etabı en geç bu ay sonu açılmış olacak" dedi...

Yamanevler-Sancaktepe Metrosu'nun test sürüşleri tamamlandı!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı yarın hizmete açılıyor. Metro hattının ikinci etabının test sürüşleri tamamlandı.

Yamanevler-Sancaktepe Metrosu Ağustos'ta açılacak!

Yamanevler-Sancaktepe bölümünün hizmete alınması için test sürüşlerinin devam etmesi nedeniyle  Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nda 3 gün daha ulaşım hizmeti verilmeyecek...

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın test seferleri sürüyor!

Ağustos ayında hizmete alınması planlanan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Hattı'nın ikinci etabının test seferleri sürüyor..

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın seferlerine, ikinci etap olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşlerinin başlaması sebebiyle ara verildi. 

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu Ağustos'ta açılacak!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı hizmete açılacak. 

Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı 2. kısımda son durum!

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2. kısım çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden metro hattında açılış tarihi netleşmedi. 

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum!

2012 yılında temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ilk etabı 15 Aralık 2017 Cuma günü hizmete açıldı. Peki, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum ne?

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Hattı'nda 2. etap heyecanı!

İlk etabı geçen ay açılan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Metro Hattı'nın 2. etabı Haziran'da açılacak..

Üsküdar Sancaktepe Metrosu Altunizade Haberi

Üsküdar Sancaktepe Metrosu Altunizade

İstanbullulara rahat, konforlu ve ekonomik ulaşım imkanı sunacak olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başakanı Kadir Topbaş’ın talimatı doğrultusunda 2015 yılında hizmete alınmasıı hedefleniyor. Anadolu Yakası’nın ikinci metrosunda çalışmalar yerin 30 metre altında 24 saat esaslı sürüyor.


38 ayda tamamlanması planlanan ve dünyanın en hızlı yapılan metrosu olma özelliğini taşıyan hatta kazı çalışması süren istasyonlar birleşmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ümraniye Çarşı İstasyonu’ndan Altunizade İstasyonu’na uzanan 4,5 kilometrelik tünelin kazı ve beton kaplama çalışmaları tamamlandı. Üsküdar’dan Bağlarbaşı’na doğru kazı çalışması yürüten TBM ise Bağlarbaşı İstasyonu’na 400 metre mesafede bulunuyor.






Bakım ve triyaj alanı olarak kullanılacak depo sahasından girerek Necip Fazıl İstasyonu’na ilerleyen TBM-3 ise 1,7 kilometrelik tünel imalatlarını kaplamalarıyla birlikte tamamladı. Çalışma hızla devam ediyor. Kazı çalışmalarına yeni katılan 4....