28 / 03 / 2024

üvey kardeş mirastan yararlanabilir mi

üvey kardeş mirastan yararlanabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde üvey kardeşlerin mirasçı olup olmadığını kaleme aldı.

Renault Clio’nun üvey kardeşi sonunda tanıtıldı: Bursa'da üretiliyor, fiyatı ise şimdiden gündem oldu bile

Türkiye'de en çok satılan modellerden biri olan Renault Clio’nun üvey kardeşi sonunda gün yüzüne çıktı. Sürpriz modelin fiyatı oldukça merak ediliyordu. İşte detaylar...

Üvey kardeşlerin mirasta hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde üvey kardeşlerin mirasçı olup olmadığını kaleme aldı.

Mirastan feragat sözleşmesi neleri kapsar?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, altı kardeş olduklarını belirten okuyucu babasının kız çocuklarına birer saire verdiğini ve mirastan feragat ettiklerine ilişkin belge imzalattığını belirtti. Babasının vefat ettiğini aktaran okuyucu, annelerine ait mallardaki haklarını sordu.

Üvey kardeşlerin mirasta payı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesinin babasından ayrıldığını ve başkasıyla evlendiğini aktaran okuyucu, ablasının vefat ettiğini ve annesinin mirası reddettiğini belirterek, annesinin 2'nci evliliğinden çocuklarının mirasçı olduğunu söyledi, ne yapabileceklerini sordu.

Üvey kardeşi olanlar dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 76 yaşında ağabeyinin 2 çocuğu olduğunu bir de evlilik dışı bir çocuğu olduğunu belirten okuyucu, yetişkin çocuğun haklarını istediğini söyledi. Okuyucu, çocuk ve annesinin ağabeyinden evini satmasını isteyip isteyemeyeceğini sordu.

Üvey kardeşler hangi durumlarda mirasçı olabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 kardeşiz. Bir fabrikamız var. İkinci eşten olan çocuk, fabrikada ama hissesi henüz yok. Fakat babamın üvey anneme de şirkette hisse verme ihtimali bulunuyor. Üvey çocuğun şirketteki hakkı iki katına çıkıp, bizimkilerden daha fazla mı olacak?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşler mirasçı olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annemle babam, biz küçükken boşanmış. Annem de bir başkası ile evlendi ve ondan çocuğu oldu. Bu sıralarda ablam da vefat etti. Annem, ablamdan kalan mirası reddetti. Annemin ikinci kocasından olan çocuğu mirasçı çıktı. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı.

Üvey annenin çocuğu mirastan pay alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem vefat ettikten sonra babam başka bir kadın ile evlendi. Evlendiği kadının 3 çocuğu var. Üvey kardeşlerim, ileride babamın mirasından faydalanabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşi olanlar dikkat! Miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 69 yaşında ikinci evliliğini yapmış. Ben ikinci evliliğinden çocuğuyum, birinci evliliğinden de çocukları var. Annemle birlikte babam adına taksitleri ödediğimiz, babamın üzerine kayıtlı ev var. Kardeşlerimin pay almaması için ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşi olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın dedemden kalma tarlaları var, bu tarlaları biz ağabeyimle satın almak istiyoruz. Üvey ağabeyim var, onun hakkını ödeyeceğiz. Hukuki problem çıkartmaya hakkı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Üvey kardeşin çocukları mirastan men edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın ilk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden bir çocuğu var, dört çocuk vefat etti. Ben evlenmedim. Birikimimi ölen kardeşlerin çocuklarını mirastan men edip okuyan çocuklara bağışlamayı düşünüyorum. Nasıl işlem yapmam gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Kocaeli'de arazi kavgası: 1 ölü!

Kocaeli Kandıra'da üvey kardeşler arasında tartışma çıktı. Olay sonucunda Ali Parmaksız (63), üvey kardeşi Osman Yavaş´ı (61) tüfekle vurarak öldürdü.

Kardeşi mirastan men etmek için ne yapılması gerekir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Halam kardeşini mirasından men etmek istiyor. Ne yapması gerekiyor? Akli dengesi yerinde ama 83 yaşında.' sorusunu yanıtladı.

üvey kardeş mirastan yararlanabilir mi Haberi

üvey kardeş mirastan yararlanabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde üvey kardeşlerin mirasçı olup olmadığını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Anne ve babamız yıllar önce vefat etmişti, şimdi kız kardeşim de vefat etti. Ondan mirasın bana kaldığı düşüncesi ile notere başvurunca, babamızın ilk evliliğinden bir oğlu olduğunu öğrendim. Onun da çocukları varmış. Bu halde noterden veraset ilamı alamadım, mahkemeye başvurdum. Kız kardeşimin ölümü ile babamın ilk evliliğinden olan çocuğunun mirasçılığı söz konusu olacak mı?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucumun aktardığı aile tablosunda kendilerini hep iki kardeş olarak görmüşler, babalarının bir başkasından olan çocuğundan habersizler ama aile nüfus kayıtları incelendiğinde yarım kan kardeş olduğu ortaya çıkmış. Şimdi vefat eden kardeşin mirası, ‘yarım kan kardeş’ dediğimiz kardeşe yansıyacak mı? Vefat eden...