26 / 04 / 2024

uzakdoğulu yatırımcı türkiye konut sektörü

uzakdoğulu yatırımcı türkiye konut sektörü

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a indirmesi konut sektöründeki satışları da artırdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Uzakdoğulu yatırımcı için Türk konut sektörünün cazip olduğunu söyledi.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?

Finansal Muhbir Ahmed Gürkan, X sosyal medya hesabından "Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?" sorusunu yanıtladı ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Ahmed Gürkan'ın o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar nefesinizi tutun! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak

Yatırımcılar dikkat! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak Amerika'da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu sefer de yurtiçi piyasalara çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 21 Temmuz'da vereceği faiz kararı çok şey ifade edecek.

Binance'den kritik atak geldi: Yasal işlem başlatılıyor! Türkiye'deki yatırımcılar tehlikenin eşiğinde

Binance'nin Türkiye uzantısı Binance Türkiye'den bugün kritik bir açıklama geldi. Yatırımcıları sahte Binance reklam panoları için uyarıda bulundu ve yasal sürecin başlatıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Rusya ve Ukrayna'daki yatırımcıların yeni adresi Türkiye'deki gayrimenkuller!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekattan sonra Avrupa ülkeleri Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Yaşanan gelişmelerin ardından Rus yatırımcılar birikimlerini Türkiye’deki gayrimenkule yatırmak için sıraya girdi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de kripto para yatırımcı sayısı 4 milyonu geçti!

Türkiye'de kripto paralara olan ilgi her geçen gün artıyor. Ülke genelinde kripto para yatırımcı sayısı 4 milyonu geçti. 

Lüks konut yatırımında ilk tercih İstanbul!

Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de konut yatırımına devam ediyor. Yatırımcılar özellikler lüks konut yatırımında İstanbul'u tercih ediyor.

uzakdoğulu yatırımcı türkiye konut sektörü Haberi

uzakdoğulu yatırımcı türkiye konut sektörü

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz 3 ayda 10 puanlık faiz indirim hamlesi ile beraber harekete geçen bankalar, faizleri dip seviyelere indirdi. 2019'a kötü bir başlangıç yapan gayrimenkul sektörü, yaşanan faiz indirimleriyle beraber biraz olsun nefes aldı. Star gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye genelinde 146 bin 903 konut satışı yapıldığıeylül ayında, konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde oranında15.4 arttı. 


REKORLAR GELDİ

Konut kredisiyle gerçekleştirilen satışlar aynı dönemde yüzde 410.2 oranında artışla yeni bir rekora da imza attı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satışların payı da yüzde 39.4 oldu. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, sene sonunda sektörün toplam satışlarının 1 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi. Bu senenin başında sektörün ‘yüksek döviz kuru ve faiz’ etkisiyle...