20 / 04 / 2024

Uzaktan çalışma ev kiraları

Uzaktan çalışma ev kiraları

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Çalışma hayatında önemli değişim! Ofise dönüş hızlandı. Şimdi de Disney çalışanlarını ofise çağırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını çalışma yaşamında da önemli değişiklikleri beraberinde getirmişti. O değişikliklerin başında ise uzaktan çalışma geliyor. Salgının control altına alınması ve hayatın normalleşmesinin ardından çalışma yaşamı da eski normaline dönmeye başladı. Büyük ş

İŞKUR serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor!

Ev kadınları ev gelirini arttırmak için yapabileceği işleri araştırırken İŞKUR'dan güzel haber geldi! İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayınlanan ilanlara göre, asgari ücret ve serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor! Peki, başvuru koşulları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır? İşte

Yazlık ev projeleri iki kat arttı! Projelere çalışma odası ekleniyor!

Yazın gelmesine kısa bir zaman kala birçok yazlıkçı hem tatil yapmak hem de işlerini sürdürebilmek için yazlık evlerine çalışma odası yaptırıyor. 

Mini ev ofisler iş dünyasında çalışma düzenini sil baştan değiştiriyor!

Hollandalı mimarların dizayn ettiği mini ev ofisler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla daha yaygın hale gelen uzaktan çalışma uygulaması için evde ofis ortamı ihtiyacına yanıt veriyor.

Çalışma hayatında 2 flaş değişiklik!

Ekonomik reformlar kapsamında çalışma hayatında birçok değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda uzaktan çalışma sistemi yasal bir zemine oturtulacak ve kısmi çalışan kişilere de önemli fırsatlar sağlanacak.

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?

Pandemi ve uzaktan çalışma şehirden göçü hızlandırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle gündeme gelen ve pek çok sektörde uygulanan evden çalışma modeliyle çalışanlar büyük şehirleri terk etmeye başladı.

Pandemi sonrasında yeni ev modelleri üretilmeli!

Koronavirüs salgını ile birlikte uzaktan çalışma modeli hayatımıza iyice yerleşti. Demay A.Ş Genel Ortağı ve Müdürü Ali Gökçiler, pandemi sonrasında değişen trendlere uygun olarak yeni ev üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ofislere hibrit çalışma modeli geliyor!

Pandemi ile beraber uzaktan evden çalışma sistemiyle beraber ofis kullanım oranları azaldı. Capital Dergisi'nden Ali Özgenç, ofislerin geleceği hakkında yazı kaleme aldı. 

Uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları ne olacak? 

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

İsveç hukukundan emsal karar: Uzaktan çalışan işçiye kira desteği!

Geçtiğimiz günlerde İsviçre'de uzaktan çalışma sistemi ile ilgili emsal bir karar alındı. Mahkeme sonucunda alınan karara göre; iş yeri evden çalışan işçisine bir miktar kira desteğinde bulunacak. 

Şirketler gayrimenkul ihtiyaçlarını azaltıyor: Hibrit çalışma geliyor! 

Google, Amerika'da aşılamanın başlamasıyla birlikte esnek çalışma saatlerinde değişiklik planları yapıyor. Şirket, bazı birimlerde haftada üç gün ofiste çalışma planı için pilot uygulama gerçekleştirecek. Netflix'te ev ve ofis olmak üzere çalışma takvimi oluşturuyor.

Uzaktan çalışma ev kiraları Haberi

Uzaktan çalışma ev kiraları

Koronavirüsün küresel salgın ilan edilmesinin ardından dünya genelinde acil önlemler kapsamında uzaktan çalışma uygulamaları benimsendi. Uzaktan çalışmanın iş devamlılığını sağlamanın bir yolu olduğunun fark edilmesi, salgın bitse de bu çalışma sisteminin devam edeceğini gösteriyor. Bu durumn ile beraber uzaktan çalışan vatandaşların kira masraflarına yönelik bir takım talepleri gündeme getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; IPPA Communications Yönetici Ortağı Fatmanur Erdoğan, pandemi öncesinde Türkiye'nin uzaktan çalışma konusunda birçok Avrupa ülkesine göre çok daha iyi bir noktada olmasının, daha uyumlu ve genç bir nüfus olmasından kaynaklanabileceğini belirtti. 

Uzaktan çalışmaya geçildikten sonra işletmelerin üzerine ciddi sorumluluklar düşeceğinin altını çizen Erdoğan, "Mekan bağımsız, uzaktan çalışma pandemi arkasında da büyük ölçüde devam edecek. Yüz yüze toplantıların mümkün olduğu dönemlere gelindiğinde hibrit işler tercih edilecek ama...